Συχνά λάθη που κάνουν όλοι και δεν αδυνατίζουν!
Αυτά είναι τα 10 πιο συχνά λάθη που όλοι κάνουν και ενώ προσέχουν πολύ τελικά δεν αδυνατίζουν!

in__3307_5722301e98b35

Πολλές φορές προσπαθώντας να χάσουμε τα περιττά κιλά κάνουμε υπερβολές. Παράλληλα, κάνουμε λάθη που ενώ προσέχουμε τελικά δεν αδυνατίζουμε.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι και δεν αδυνατίζουν!

1.Δε πίνεις πολύ νερό

Εκτός από το γεγονός ότι σε κρατάει ενυδατωμένη σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το νερό βοηθάει στην απώλεια κιλών. Πίνοντας νερό πριν από ένα γεύμα καταφέρνεις να ελέγξεις την ποσότητα που θα φας και τρώγοντας τρόφιμα που περιέχουν νερό (όπως φρούτα και λαχανικά) θα σε χορτάσουν γρηγορότερα και έτσι θα φας λιγότερο. Μια άλλη έρευνα επίσης έδειξε ότι πίνοντας δροσερό νερό βελτιώνεται ο μεταβολισμός και αποτρέπονται οι λιγούρες για ζαχαρούχα ροφήματα όπως αναψυκτικά και χυμούς.

2. Το παρακάνεις με τις υγιεινές τροφές

Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο και η μαύρη σοκολάτα είναι φυσικά και υγιεινά τρόφιμα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν θερμίδες. Πρέπει να προσέχεις τις ποσότητες που καταναλώνεις. Το αβοκάντο για παράδειγμα έχει πάρα πολλά καλά υγιεινά στοιχεία αλλά έχει 200 θερμίδες.

3. Κάνεις μόνο αερόβια γυμναστική

Αν κάνεις μόνο διάδρομο και δε σηκώνεις ούτε μισό κιλό τότε έχεις χάσει το πιο σημαντικό κομμάτι για να αποδώσει η γυμναστική σου. Η προπόνηση με βάρη όχι μόνο δυναμώνει τους συνδέσμους σου και αποτρέπει τραυματισμούς αλλά χτίζει και μυική μάζα και αυξάνει τον μεταβολισμό σου

4. Γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι

Τρώγοντας όχι μόνο θα αποφύγετε να χάσετε μυς αλλά θα έχετε και περισσότερη ενέργεια ώστε να μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να βγάλει την προπόνηση.

5. Τρως μετά το γυμναστήριο

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι αυτό. Όταν γυρίσεις από το γυμναστήριο θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φας…

6. Αποφεύγεις ολόκληρες διατροφικές ομάδες

Κόβοντας από τη διατροφή σου ολόκληρες ομάδες τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανεπάρκεια – για να μην αναφέρουμε την τεράστια λιγούρα που θα έχεις για όλες τις τροφές που σου λείπουν. Αντί, για παράδειγμα, να σταματήσετε να τρώτε εντελώς υδατάνθρακες προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως και να θυμάσαι να προσέχεις το μέγεθος των μερίδων. Συνήθως είναι οι σάλτσα κα τα έξτρα του πιάτου που προσθέτουν στην περιφέρεια της μέσης σας, όχι το ίδιο το ζυμαρικό.

7. Δε κοιμάσαι αρκετά

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος είναι πολύ σημαντικό να κοιμάσαι διότι χρειάζεσαι την έξτρα ενέργεια ώστε να τα βγάζεις πέρα στην προπόνηση. Η έλλειψη ύπνου επιρρεάζει την ικανότητα του σώματός σου να ελέγξει την όρεξή του.

8. Δε τρως πρωινό

Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να φαίνεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να γλυτώσεις θερμίδες, αλλά το σώμα σου θα κρατήσει λίπος επειδή νομίζει ότι λιμοκτονεί. Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό χάνουν περισσότερο βάρος σε τακτική βάση, οπότε φρόντισε να τρως πρωινό κάθε μέρα ώστε να ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου. Μη φας οτιδήποτε: φάε πρωτεΐνες για να δώσεις στον εαυτό σου ενέργεια και φυτικές ίνες για να σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες.

9. Δε τρως αρκετά

Μην λιμοκτονείς τον εαυτό σου για να γλιτώσεις θερμίδες. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο χαλάς τον μεταβολισμό σου αλλά όταν έρθει η ώρα να φας θα πεινάς τόσο πολύ που κατά πάσα πιθανότητα θα φας περισσότερο από ό, τι αν είχες φάει κάτι όταν έπρεπε.

10. Δεν ικανοποιείς τις “λαχτάρες” σου

. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να ανεβάσεις την ένταση της προπόνησης μια ημέρα αφού έχει τύχει να φας ένα κομμάτι κέικ και ότι η ημερήσια διακύμανση μέχρι 600 θερμίδες, δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στην περιφέρεια της μέσης σου, εφ ‘όσον διατηρηθεί μια υγιεινή διατροφή μακροπρόθεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;