Οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν τις τρεις πιο ανόητες συμπεριφορές!
Ποια είναι μακράν η χειρότερη συμπεριφορά;

συμπεριφορά

Τους διάφορους τύπους ανόητης συμπεριφοράς και τις μεταξύ τους διαφορές θέλησαν να καταγράψουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Balazs Aczel.

Για να το πετύχουν αυτό συγκέντρωσαν ένα δείγμα 180 ιστοριών από blog και forum και πήραν συνέντευξη από 150 άτομα αναφορικά με το ποιο από όλα αυτά θα το χαρακτήριζαν ως ανόητο.

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τρεις τύποι ανόητης συμπεριφοράς, αλλά ο ένας από τους τρεις είναι μακράν ο χειρότερος.

Ο πρώτος και μακράν ο χειρότερος τύπος ανόητης συμπεριφοράς είναι η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων που έχει κάποιος. «Το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να υπερεκτιμά εαυτόν», εξηγεί ο καθηγητής Balazs Aczel και συμπληρώνει: «Αυτό που μας λέει η έρευνα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις χαμηλό IQ για να φαίνεσαι και να φέρεσαι ανόητος. Αρκεί απλά να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια των ικανοτήτων σου».

Με άλλα λόγια αν δεν θέλουμε να φαινόμαστε ανόητοι στα μάτια των άλλων αρκεί να μην είμαστε υπερβολικά σίγουροι για τον εαυτό μας.

Οι άλλοι δυο τύποι ανόητης συμπεριφοράς απείχαν πολύ από τον πρώτο. Πρόκειται για την περίπτωση των «αφηρημένων», δηλαδή εκείνων που το μυαλό τους ταξιδεύει και δεν δίνουν προσοχή σε κάτι που συμβαίνει και τους αφορά.

Το τελευταίο είδος ανόητης συμπεριφοράς αφορά την απουσία αυτοελέγχου που έχει σαν αποτέλεσμα ανόητες συμπεριφορές, όπως π.χ. όταν κάποιος ακυρώνει τα σχέδιά του με φίλους για να συνεχίσει να παίζει βιντεοπαχνίδια μόνος στο σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;