Σε ποια ηλικία σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;
Μπορείτε να μαντέψετε την απάντηση;

Άγιος Βασίλης

Τα παιδιά όσο μεγαλώνουν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον μύθο για τον Άγιο Βασίλη.

Από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, έχει βρεθεί ότι γύρω στα 8 έτη κατά μέσο όρο τα περισσότερα παιδιά καταλαβαίνουν την αλήθεια. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ τα παιδιά αντιδρούν ήπια στο νέο της μη ύπαρξης του Αϊ Βασίλη , οι γονείς στεναχωριούνται περισσότερο στην αποκάλυψη αυτή.

Το πότε τα παιδιά αντιλαμβάνονται την μη ύπαρξη του Αϊ Βασίλη σχετίζεται με το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών και την γνωσιακή τους ωρίμανση. Σταδιακά φαίνεται ότι υπάρχει μείωση των ποσοστών πίστης στις ηλικίες των 4 και 6 ετών κάτι που σχετίζεται και με την ωρίμανση που αναφέρεται σε θεωρίες, όπως του Piaget.

Tα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν εντυπωσιάζονται με τις εκπληκτικές δυνατότητες του Αϊ Βασίλη, ούτε με τις μη λογικές απαντήσεις που δίνουν οι μεγάλοι στις ερωτήσεις τους.

Στις μικρές, όμως, ηλικίες η φαντασία συγχέεται με την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε σπάνια και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας με καλή κριτική ικανότητα να αρκούνται στις απαντήσεις που τους παρέχονται. Φαίνεται λοιπόν, ότι σημαντικό παράγοντα παίζει και η ύπαρξη της πίστης στο να παραμένουν για λίγο καιρό ακόμα οι απόψεις αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;