Έρχονται τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, δείτε τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου του 2017!
Από 1η Ιανουαρίου του 2017 έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο!

13-e75175b6b5

Ένα σημαντικό βήμα του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Υποδομών: η Τελετή Αρχικοποίησης Κλειδιών Ασφαλείας (Key Ceremony) του Αυτόματος Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)-ΟΑΣΑ. Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, η οποία αποτελεί την καρδιά της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των προϊόντων του.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράχθησαν τα τρία κλειδιά (master Keys) του συστήματος, τα οποία θα δημιουργήσουν την αυξημένη ασφάλεια του, ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απάτης. Οι τρεις κωδικοί των master Keys, δημιουργήθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, την εκπρόσωπο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) κ. Παναγιώτα Σαρούκου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του αναδόχου σχήματος που υλοποιεί το έργο, κ. Γιώργο Αγραφιώτη.

Με τη δημιουργία των κλειδιών ξεκινά η παραγωγή των μικροκυκλωμάτων που θα διαθέτουν τα νέα έξυπνα εισιτήρια και οι αντίστοιχές συσκευές -αναγνώστες, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλα τα μέσα μεταφοράς του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου (ΑΣΣΚ)-ΟΑΣΑ.

Όπως αναφέρει το “Athenstransport.com” το χρονοδιάγραμμα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μηχανήματα πώλησης και επαναφόρτισης έξυπνων καρτών, πύλες εισόδου στους σταθμούς του μετρό, επικυρωτικά οχημάτων στα λεωφορεία, τερματικά ελέγχου κ.ά. Το σύστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά από τον Οκτώβριο του 2016 ενώ στόχος είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 να καταργηθούν τα χάρτινα εισιτήρια και όλες οι μετακινήσεις να γίνονται με έξυπνες ηλεκτρονικές κάρτες. Προτεραιότητα θα δοθεί στα λεωφορεία σε σχέση με τα μέσα σταθερής τροχιάς και έτσι δεν θα είναι περίεργο να δούμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο να εφαρμόζεται εκεί νωρίτερα.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στην παρουσίαση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;