Είναι τα Χριστούγεννα η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου;
Δεν μπορείτε να φανταστείτε περί τίνος πρόκειται...

Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι, κατά κοινή ομολογία, μια μέρα γεμάτη χαρά και τρυφερές οικογενειακές στιγμές, και αυτό δύσκολα μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος. Τα στατιστικά όμως έχουν άλλη άποψη, και φανερώνουν ότι είναι επίσης η μέρα που είναι πιο πιθανό να… πεθάνετε!

Σύμφωνα με τον τεράστιο όγκο διαθέσιμων δεδομένων, την 25η μέρα του Δεκέμβρη πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, στις ΗΠΑ τουλάχιστον.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν τις τάσεις θνησιμότητας που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δε φαίνεται να υπάρχει μία μεμονωμένη αιτία που να εξηγεί το φαινόμενο, καθώς είναι μάλλον αποτέλεσμα του επικίνδυνου συνδυασμού πολλών παραγόντων, από την προχωρημένη ηλικία και τα φυσικά αίτια, έως την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την απροθυμία να χαλάσουμε το εορταστικό κλίμα ζητώντας από κάποιον να μας πάει στο νοσοκομείο. Άλλοι πιθανοί παράγοντες κινδύνου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το στρες των εορτών.

Από κλινικής πλευράς, σημειώνεται επίσης ότι τα περιστατικά που πυροδοτούνται από τις πέντε συνηθέστερες αιτίες θανάτου (καρδιοπάθεια, αναπνευστικές παθήσεις, διαταραχές του ενδοκρινικού ή μεταβολικές διαταραχές, διαταραχές του πεπτικού και καρκίνος) είναι κατά πολύ περισσότερα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έως και την Πρωτοχρονιά σε σύγκριση με το υπόλοιπο έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;