ΕΑΠ: Πρόταση να καταργηθεί η κλήρωση σαν τρόπος εισαγωγής
Δείτε τι πρότεινε ο Κώστας Γαβρόγλου

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Να διερευνηθεί και η δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα για να εγγράφονται οι φοιτητές, για να γίνει ένα πραγματικά Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πρότεινε ο Βουλευτής και παρολίγον υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, σημειώνοντας τα εξής:

  • Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον τόπο μας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες μας να πάρουν πτυχίο, επειδή δεν μπόρεσαν για χιλιάδες λόγους να πάρουν πτυχίο από τα πανεπιστήμια.
  • Είναι ένας θεσμός που εκπαιδεύει πάρα πολύ κόσμο, είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να αναβαθμιστεί και είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να αυξηθεί το ακαδημαϊκό του προσωπικό, κυρίως από νέους επιστήμονες και όχι από ήδη υπηρετούντα μέλη πανεπιστημιακών δασκάλων.
  • Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ένα τρόπος να ανοιχτούμε στην κοινωνία, είναι ένας τρόπος να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, αλλά είναι και ένας θεσμός που κρύβει μια τεράστια δυναμική.
  • Με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και η δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα για να εγγράφονται οι φοιτητές, για να γίνει ένα πραγματικά ανοιχτό πανεπιστήμιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;