9 έξυπνα τρικ στο Google Maps!
Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που το Google Maps μπήκε στη ζωή μας με την πρόκληση να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τους χάρτες και την πλοήγηση.

google-maps

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που το Google Maps μπήκε στη ζωή μας με την πρόκληση να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τους χάρτες και την πλοήγηση. Το Google Maps εξελίσσεται συνεχώς και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η φωνητική πλοήγηση, η λεπτομερής καταγραφή των δρόμων και οι επιλογές διαδρομής που ανταποκρίνονται στις συνθήκες της κυκλοφορίας.
Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά απ’ τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Google Maps. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην iOS και στην Android εκδοχή της εφαρμογής (εκτός από το #3 που λειτουργεί μόνο σε Android).

1. Μπείτε στους χάρτες εκτός σύνδεσης

Όταν βρίσκεστε σε ένα μέρος με κακό σήμα (όπως στο βουνό, στο μετρό ή σε μία ξένη χώρα) αλλά συνεχίζετε να χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε τον δρόμο σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα χάρτη σε περίπτωση που τον χρειαστείτε στο μέλλον. Πατήστε το κουμπί στην εφαρμογή του Google Maps και πείτε “OK Maps” και ο χάρτης που βρίσκεται στην οθόνη θα αποθηκευτεί στο κινητό σας. Για iOS συσκευές, ψάξτε ένα μέρος που θέλετε να πάτε, σύρετε το φύλλο πληροφοριών προς το κάτω μέρος της οθόνης, πηγαίνετε στο μενού πάνω δεξιά και επιλέξτε “Αποθήκευσε χάρτη εκτός δικτύου”. Στη συνέχεια μπορείτε να ονομάσετε το χάρτη σας και εισέλθετε σ’ αυτόν όταν είστε εκτός δικτύου οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε, εκεί που λέει “Τα μέρη σας”.

2. Προσανατολιστείτε με μεγαλύτερη ταχύτητα

Υπάρχουν φορές που δεν έχετε ιδέα ποια κατεύθυνση ακολουθείτε. Αντί να γυρίζετε την οθόνη χιλιάδες φορές και να απογοητεύεστε, απλά πατήστε την πυξίδα στη γωνία πάνω δεξιά στην οθόνη και ο χάρτης θα αλλάξει κατεύθυνση έτσι ώστε να ταιριάζει με την πορεία που οποία ακολουθείτε.

3. Πλοηγηθείτε πιο γρήγορα

Ακόμη μία γρήγορη συντόμευση: όταν κοιτάτε όλες τις οδηγίες στον χάρτη, μπορείτε να μεταβείτε στην πλοήγηση (με ακριβείς οδηγίες) απλά πατώντας το εικονίδιο με το σύμβολο του αυτοκινήτου, του ποδηλάτου ή των ποδιών κάτω δεξιά στην οθόνη της συσκευής σας.

4. Πάρτε μία γεύση από μέσα

Γνωρίζουμε όλοι πως να χρησιμοποιούμε το Street View για να δούμε το εξωτερικό ενός χώρου, αλλά μερικές φορές θέλετε να πάρετε μία γεύση του πως είναι στο εσωτερικό. Αναζητείστε μία τοποθεσία, πατήστε την “κάρτα” που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας, και όταν είναι διαθέσιμη θα δείτε μία εικόνα από μέσα. Ιδανικό για να βλέπετε χώρους εκδηλώσεων, συναυλιών, αεροδρόμια, εστιατόρια και να εξερευνείτε το εσωτερικό κάποιων μουσείων και ιστορικών μνημείων.

5.Ρίξτε μία πιο κοντινή ματιά

Κρατάτε τον καφέ, τα κλειδιά, πορτοφόλι, το smartphone στο χέρι και παράλληλα προσπαθείτε να βρείτε που θέλετε να πάτε; Ακόμη και με το ένα χέρι, μπορείτε να κάνετε ζουμ στο χάρτη- απλά πατώντας δύο φορές την οθόνη και σύρετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω για μεγέθυνση και σμίκρυνση.

6. Έχετε πάντα υπόψη πότε αναχωρεί το τελευταίο τρένο

Αν μένετε σε περιοχή με πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς, θα είστε εξοικειωμένοι με εκείνο το συναίσθημα που δημιουργείται όταν φτάνει κανείς στο σταθμό και συνειδητοποιεί ότι το τελευταίο τρένο έχει φύγει. Μην κολλήσετε ξανά. Βάλτε τον προορισμό σας στο Maps, πατήστε το εικονίδιο του τραίνου, πατήστε τις ρυθμίσεις και επιλέξτε την ένδειξη “ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ” και είστε έτοιμοι να δείτε την ώρα της αναχώρησης του τελευταίου συρμού.

7. Σημειώστε τα αγαπημένα σας μέρη

Κολλήσατε με αυτό το κατάστημα με ρούχα που βρήκατε όταν ήσασταν διακοπές, ή σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε αυτή την καφετέρια που είχατε πάει τις προάλλες? Αναζητήστε το μέρος, πατήστε το αστέρι και θα αποθηκευτεί στον χάρτη σας- αυτά τα αστέρια θα εμφανίζονται στους χάρτες που αποθηκεύετε όταν είστε εκτός σύνδεσης.

8. Αποθηκεύσετε διευθύνσεις για πιο γρήγορες οδηγίες

Σταματήστε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνσή σας κάθε φορά που προσπαθείτε να βρείτε οδηγίες για να επιστρέψετε στο σπίτι- αντί γι’αυτό αποθηκεύσετε τη. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps, πατήστε στο πλαϊνό μενού, μετά στην ένδειξη “Τα μέρη σας” και πληκτρολογείστε την διεύθυνσή σας στα μέρη με ετικέτες.

9. Ανακαλύψτε τι βρίσκεται κοντά σας

Έχετε ένα ραντεβού αλλά δεν έχετε κλείσει κάποιο τραπέζι. Κανένα πρόβλημα. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps, γράψτε τη διεύθυνση που βρίσκεστε και ανακαλύψτε γρήγορα τι βρίσκεται κοντά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1