ΜΑΣ: Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους φοιτητές της Χιλής
Ανακοίνωση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:

mas

Ανακοίνωση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας και το ΜΑΣ που εκπροσωπεί το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους με τους αγωνιζόμενους φοιτητές της Χιλής και καταγγέλλουν την καταστολή της Κυβέρνησης Μπατσελέτ της Χιλής εναντίον του Αγώνα των Φοιτητών.

Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν προσπαθούν να μπλοκάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, καλλιεργώντας τη λογική της «ταξικής» συνεργασίας, της «κοινωνικής ειρήνης», κ.α.. Ειδικό ρόλο στην καλλιέργεια αυτών των αντιλήψεων παίζουν οι σοσιαλδημοκρατικές Κυβερνήσεις και κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και η Μπατσελέτ στη Χιλή. Όπου, όμως, παρά τους μηχανισμούς αυτούς, ο λαός συνεχίζει να κινητοποιείται, προωθούν την υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών με τη βία και την καταστολή.

Το ζήτημα της παιδείας, της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης και της χρησιμοποίησης της Επιστήμης για το όφελος του λαού και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών αποτελούσε και αποτελεί αίτημα αιχμής για τα ταξικά συνδικάτα όλου του κόσμου. Ο αγώνας των παιδιών του λαού για το δικαίωμα τους στην μόρφωση είναι και αγώνας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΠΑΜΕ και ΜΑΣ καταγγέλλουν την καταστολή της Κυβέρνησης Μπατσελέτ της Χιλής ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στα παιδιά της εργατικής τάξης της Χιλής που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη μόρφωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;