Ανατροπή! Είναι τελικά μεγαλύτερο το ταξίδι της επιστροφής;
Πιο σύντομο κατά 22% είναι το ταξίδι της επιστροφής, συγκριτικά με εκείνο της αναχώρησης, σύμφωνα με νέα έρευνα ολλανδικού πανεπιστημίου,

Πιο σύντομο κατά 22% είναι το ταξίδι της επιστροφής, συγκριτικά με εκείνο της αναχώρησης, σύμφωνα με νέα έρευνα ολλανδικού πανεπιστημίου, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ψυχολογίας «Psychonomic Bulletin and Review». Το γεγονός ότι η χρονική διαφορά μεταξύ των διαδρομών οφείλεται στις προσδοκίες που έχουν οι ταξιδιώτες σχετικά με τις διακοπές και την επιστροφή από αυτές αποτελεί το σημαντικότερο πόρισμα της μελέτης.

Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας, καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι υπερεκτιμούν το χρόνο του ταξιδιού προς τον προορισμό των διακοπών εξαιτίας της ανυπομονησίας τους, με συνέπεια να δημιουργείται η αίσθηση της μεγαλύτερης διαδρομής. Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες υποεκτιμούν το χρόνο που θα ξοδέψουν στην επιστροφή, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μία απόκλιση που αγγίζει το 1/4 του της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού!

Πιο συγκεκριμένα, δείγμα 350 ατόμων χρησιμοποιήθηκε για την έρευνα κατά την οποία κάθε άτομο έπρεπε να κάνει ένα σύντομο ταξίδι ή να παρακολουθήσει ένα βίντεο που έδειχνε κάποιον να ταξιδεύει. Τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα έδειξαν ότι όσο μεγαλύτερο φαινόταν σε κάποιον το ταξίδι της αναχώρησης, τόσο πιο ανακουφιστικά σύντομο του φαινόταν το ταξίδι της επιστροφής, γεγονός που δείχνει ότι οι δύο αισθήσεις σχετίζονται και είναι αντιστρόφως ανάλογες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προσδοκίες των επιστημόνων είναι η επέκταση της έρευνας και σε άλλες δραστηριότητες, προκειμένου να εξηγήσει πώς και γιατί οι άνθρωποι βιώνουν διαφορετικά την χρονική διάρκεια ποικίλων εργασιών που αναλαμβάνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;