Μεταπτυχιακά 2015: Πρόγραμμα Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

 ΑΠΘ: Αναστάτωση ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα

Στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ ), το οποίο διεξάγεται σε δύο κύκλους, που οδηγούν: ο πρώτος στη λήψη μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις ακόλουθες κατευθύνσεις με τις εξής ειδικεύσεις:

Α. Βιβλικών σπουδών με ειδικεύσεις: 1. Παλαιάς Διαθήκης, 2. Καινής Διαθήκης, 3. Βιβλικής και Πατερικής Γλώσσας

Β. Ιστορίας, Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης με ειδικεύσεις: 1. Εκκλησιαστικής Ιστορίας, 2. Χριστιανικής Γραμματείας, 3. Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης, 4. Σλαβικών Εκκλησιών

Γ. Δογματικής, Ιστορίας της Φιλοσοφίας και Οικουμενικής Θεολογίας με ειδικεύσεις: 1. Δογματικής, 2. Ιστορίας της Φιλοσοφίας, 3. Οικουμενικής Θεολογίας

Δ. Ηθικής, Κοινωνιολογίας και Σπουδής της Θρησκείας με ειδικεύσεις: 1. Ηθικής και Ποιμαντικής, 2. Κοινωνιολογίας, 3. Σπουδής της Θρησκείας, 4. Πληροφορικής θεολογικών δεδομένων

Ε. Πρακτικής θεολογίας με ειδικεύσεις: 1. Παιδαγωγικής, 2. Λειτουργικής, 3. Ομιλητικής, 4.

Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου μετά από σπουδές τριών (3) εξαμήνων και συγγραφή διπλωματικής εργασίας κατά το τέταρτο εξάμηνο, και ο δεύτερος στη λήψη διδακτορικού διπλώματος με τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, που διαρκεί από τρία (3) έως έξι (6) έτη.

  1. Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 προκηρύσσονται ογδόντα (80) θέσεις για τον πρώτο κύκλο, από τις οποίες οι έξι (6) είναι για υποψηφίους από την αλλοδαπή. Οι υποψήφιοι/ες θα καταταγούν με βάση τη δήλωση προτίμησής τους και την προβλεπόμενη από την αριθ. 19251/23-03-2015 Πρυτανική Απόφαση (ΦΕΚ 604/15-04-2015, τ. Β’) και τον Εσωτερικό Κανονισμό διαδικασία επιλογής:

Στην Α. κατεύθυνση Βιβλικών σπουδών δώδεκα (12) θέσεις στις ειδικεύσεις:

  1. Παλαιάς Διαθήκης, τέσσερις (4)
  2. Καινής Διαθήκης, έξι (6)
  3. Βιβλικής και Πατερικής Γλώσσας, δύο (2)

Στη Β. κατεύθυνση Ιστορίας, Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης είκοσι δύο (22) θέσεις στις ειδικεύσεις:

  1. Εκκλησιαστικής Ιστορίας, οκτώ (8)
  2. Χριστιανικής Γραμματείας, έξι (6)
  3. Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης, τέσσερις (4)
  4. Σλαβικών Εκκλησιών, τέσσερις (4)

Στη Γ. κατεύθυνση Δογματικής, Ιστορίας της Φιλοσοφίας και Οικουμενικής Θεολογίας δώδεκα (12) θέσεις στις ειδικεύσεις:

  1. Δογματικής, οκτώ (8)
  2. Ιστορίας της Φιλοσοφίας, δύο (2)
  3. Οικουμενικής Θεολογίας, δύο (2)

Στη Δ. κατεύθυνση Ηθικής, Κοινωνιολογίας και Σπουδής της Θρησκείας δεκατέσσερις θέσεις (14) στις ειδικεύσεις:

  1. Ηθικής και Ποιμαντικής, δύο (2)
  2. Κοινωνιολογίας, έξι (6)
  3. Σπουδής της Θρησκείας, τέσσερις (4)
  4. Πληροφορικής θεολογικών δεδομένων, δύο (2)

Στην Ε. κατεύθυνση Πρακτικής θεολογίας δεκατέσσερις (14) θέσεις στις ειδικεύσεις:

  1. Παιδαγωγικής, οκτώ (8)
  2. Λειτουργικής, δύο (2)
  3. Ομιλητικής, δύο (2)
  4. Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου, δύο (2)

Σε περίπτωση που δεν θα καλυφθούν θέσεις σε κάποια ειδίκευση, οι θέσεις αυτές θα παραμείνουν στην κατεύθυνση στην οποία ανήκει η ειδίκευση αυτή. Το ίδιο ισχύει και σε σχέση με τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί για τους αλλοδαπούς υποψηφίους.

  1. Στον πρώτο κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων των Θεολογικών Σχολών, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ανθρωπιστικών, κοινωνικών, θετικών και τεχνολογικών επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΣΕΙ και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
  1. Προϋπόθεση για την εγγραφή στο ΠΜΣ είναι α) για τους Έλληνες υποψηφίους η γνώση μιας ξένης γλώσσας, που αποδεικνύεται με επίσημα πιστοποιητικά ή συνάγεται από τους τίτλους σπουδών αναγνωρισμένων Σχολείων της ημεδαπής ή αλλοδαπής επιπέδου Β2, β) για αλλοδαπούς υποψηφίους, η γνώση της ελληνικής γλώσσας και μιας δυτικοευρωπαϊκής γλώσσας.
  1. Η επιλογή θα γίνει με βάση τη δήλωση του/της υποψηφίου/ας ως προς την ειδίκευση και το σύνολο των μορίων που θα προκύψουν από τη συνεκτίμηση των ακόλουθων κριτηρίων, των οποίων η αξιολόγηση θα γίνει κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4, παρ. 1 εδάφ. Α και Β, του Ν. 3685/2008 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2015.

α) Γενικός βαθμός του πτυχίου (πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή τρία (3))

β) Μέσος όρος των προπτυχιακών βαθμών στα συναφή ανά ειδίκευση μαθήματα (πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή τέσσερα (4))

γ) Τυχόν ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, καθώς επίσης και συμμετοχή σε

εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών, από μία (1) μέχρι πέντε (5) μονάδες

δ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας (έξι (6) μονάδες)

ε) Κατοχή δευτέρου πτυχίου (έξι (6) μονάδες)

στ) Τυχόν κατοχή άλλου μεταπτυχιακού τίτλου (έξι (6) μονάδες) ή διδακτορικού τίτλου επτά (7) μονάδες.

  1. Οι ενδιαφερόμενοι/ες για να εγγραφούν στον πρώτο κύκλο του ΠΜΣ καλούνται να υποβάλουν από 14 Σεπτεμβρίου έως 05 Οκτωβρίου 2015, στη Γραμματεία του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ αίτηση, που θα συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφο πτυχίου. Σε περίπτωση πτυχιούχου από ομοταγές ίδρυμα του εξωτερικού υποβάλλεται και η νόμιμη αναγνώριση του πτυχίου.

β) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας όλων των προπτυχιακών μαθημάτων.

γ) Πιστοποιητικό καλής γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας (First Certificate, Sorbonne 1, Mittelstuffe II, και αντίστοιχα για τις άλλες γλώσσες ή πτυχίο κρατικής πιστοποίησης επιπέδου Β2 για τις αντίστοιχες γλώσσες, ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό που να καλύπτει το ως άνω επίπεδο, όπως πτυχίο ή δίπλωμα από Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής, ή απολυτήριο ξένων αναγνωρισμένων λυκείων). Σε περίπτωση γνώσης και δεύτερης ξένης γλώσσας υποβάλλεται επίσης το αντίστοιχο πιστοποιητικό. Για τη γνώση σλαβικών γλωσσών υποβάλλεται πιστοποιητικό από το ΙΜΧΑ ή τίτλος σπουδών αναγνωρισμένου ιδρύματος. Οι αλλοδαποί καταθέτουν πιστοποιητικό επάρκειας της ελληνικής γλώσσας από Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας ΑΕΙ, καθώς και πτυχίο μιας δυτικοευρωπαϊκής γλώσσας, όπως παραπάνω. Σε περίπτωση που είναι πτυχιούχοι ελληνόγλωσσου Πανεπιστημιακού Τμήματος ή κάτοχοι απολυτηρίου ελληνόγλωσσου Εκκλησιαστικού Λυκείου, το πτυχίο ή το απολυτήριο αυτό επέχει θέση και πιστοποιητικού επάρκειας της Ελληνικής γλώσσας.

δ) Αποδεικτικά για τυχόν ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών, καθώς και για επαγγελματική εμπειρία συναφή προς το πεδίο ειδίκευσης.

ε) Βιογραφικό σημείωμα.

στ) Δύο Συστατικές Επιστολές από μέλη ΔΕΠ, από τα οποία το ένα θα πρέπει να είναι του Τμήματος και σχετικής ειδίκευσης με αυτήν που έχει επιλέξει ο/η υποψήφιος/α να σπουδάσει.

ζ) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματεία του Τμήματος τηλ. 2310-991308, -996983 και -996987, κατά τις ώρες 10:00- 11:00, ή να στέλνουν Email στο info@theo.auth.gr.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα μεταπτυχιακά 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;