Φοιτητικές Εκλογές 2015: Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων
Δείτε πως φαίνεται ότι θα κυλήσει η μέρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

πανεπιστήμιο ιωαννίνων

Το Neolaia.gr όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είναι πρώτο στην ενημέρωση αναφορικά με την διεξαγωγή και τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Σε συνομιλία που είχαμε με τον Κωνσταντίνο Τζατζά, πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Ιστορικού Αρχαιολογικού Ιωαννίνων και μέλος της ΠΑΣΠ, μας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δίνοντάς μας μια εικόνα για το πως κυλούνε φέτος εκεί τα πράγματα.

Τι στάση φαίνεται ότι θα κρατήσουν φέτος οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο;

«Φέτος, δυστυχώς, θα υπάρχει μεγάλη αποχή συγκριτικά με άλλες χρονιές, και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι καταργήθηκε η συνδιοίκηση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να χαθεί και το ενδιαφέρον. Οι φοιτητές παρατηρούμε ότι περιφρονούν τις φοιτητικές παρατάξεις, κάτι το οποίο ισχύει και για την παράταξη της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.»

Εσείς σαν παράταξη, τι επιδιώκετε και τι μπορείτε να προσφέρετε στην Πανεπιστημιακή κοινότητα;

«Η ΠΑΣΠ είναι μια δύναμη ανατροπής με ενεργή παρουσία στο ΑΕΙ. Θέλουμε και πρέπει να υπάρχουμε, για την ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος και την ανατροπή των αυταρχικών και συντηρητικών δομών. Είμαστε υπέρμαχοι της δωρεάν ποιοτικής παιδείας και έχουμε αιτήματα και εποικοδομητικές προτάσεις για τις σχολές μας. Γενικότερα είμαστε μια προοδευτική και σύγχρονη παράταξη που δε μένει αγκυλωμένη στο παρελθόν, αλλά ζει το παρόν και διαμορφώνει το μέλλον. Είμαστε υπεύθυνη και συνεπής δύναμη με δημοκρατική οργάνωση και αυτονομία λόγου (το 2007 έγινε η αυτονόμηση της ΠΑΣΠ από το ΠΑΣΟΚ).»

Σε περίπτωση που δεν ανήκες σε κάποια παράταξη, θα πήγαινες να ψηφίσεις; Και αν ναι, γιατί;

«Φυσικά και θα ήθελα να ήμουν ένας ενεργός ακαδημαϊκός πολίτης, επειδή, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, χρειάζονται να υπάρχουν οι εκπρόσωποι των φοιτητών, ώστε να προωθούνται τα αιτήματά τους και να έρχονται σε ρήξη με το καθηγητικό κατεστημένο.»

Θα ήθελες να δώσεις ένα τελευταίο μήνυμα σχετικά με τις εκλογές;

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις σημερινές εκλογές, και όσοι από εσάς θέλετε να στηρίξετε την ΠΑΣΠ.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;