Απόψεις: Παράλογοοοοο
Τι έγινε ρε παιδιά;

gif facepalm

Ξυπνάς το πρωί. Ανοίγεις την τηλεόραση/το ραδιόφωνο/τον υπολογιστή και μπαίνεις στο ίντερνετ. Βλέπεις τι γίνεται στην Ελλάδα και τον κόσμο. Τα κλείνεις και απομένεις να κοιτάς τον απέναντι τοίχο/ταβάνι/παράθυρο/πόρτα. Και αναρωτιέσαι σαν τον Σπύρο στους Απαράδεκτους…Τι έγινε ρε παιδιά;

Όχι, δεν είσαι μόνο εσύ…Είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε το ίδιο…Είναι ίσως η πρώτη φορά που στο δρόμο δεν ακούς φράσεις του τύπου «τι θα κάνουμε;» αλλά ακούς φράσεις τύπου «τι άλλο θα ακούσουμε». Και το τραγικό είναι ότι πάντα υπάρχει και κάτι χειρότερο να ακούσουμε.

Δεν θα αναλύσω την οικονομική κατάσταση της χώρας γιατί πολύ απλά δεν ξέρω να το κάνω και θα πω βλακείες. Αλλά κάποια πράγματα, όπου και να τα διαβάσεις (σας προλαβαίνω για να μην πείτε για κατευθυνόμενα ΜΜΕ κλπ, παντού τις ίδιες ασυναρτησίες διαβάζεις) παραμένουν παράλογα. Αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομία αλλά πλέον έχουν να κάνουν και με την καθημερινότητά μας και όταν σου ξεπηδούν μπροστά σου είναι κορυφαίο…mindfuck.

Από τη μία οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια. Από την άλλη έχεις κάθε καρυδιάς καρύδι που είναι μέσα στο πανεπιστήμιο και τους προστατεύει το άσυλο. Από την άλλη έχουμε την απελευθέρωση των τρομοκρατών (λες και δεν μπορεί να οργανώσει ότι γουστάρει από τη στιγμή που μιλάει και δουλεύει το μυαλό του). Μετά έρχεται και κολλάει το ότι όλοι οι Υποψήφιοι Διδάκτορες θα πληρώνονται (ΧΑΧΑΧΑΧΑ) και ότι επανέρχονται οι αιώνιοι φοιτητές και ότι στο μέλλον η είσοδος στις σχολές θα γίνεται με εξετάσεις στα πανεπιστήμια και όχι στα σχολεία. Τι ωραία ρε παιδιά…Η ζώνη του Λυκόφωτος…

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις. Παίρνοντας όμως κάποια πράγματα με την απλή λογική δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς τι σκατά σκέφτονται και ο καθένας πετάει ότι μαλακία του κατεβαίνει. Δεν αδικώ τον κόσμο που θεωρεί τον Πανούση θεό, είναι αναμενόμενο όταν ο άνθρωπος μιλάει λογικά (ασχέτως αν συμφωνείς ιδεολογικά μαζί του ή όχι).

Όλη αυτή η τρέλα περνάει και στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Όλοι είναι μέσα στα νεύρα, όλοι είναι έτοιμοι για καυγά, δεν συζητώ για την περίπτωση που θα πιάσει κάποιος μια πολιτική κουβέντα σε λεωφορεία και μετρό…Είναι ικανοί να παίξουν μπουνιές, λες και οι πολιτικοί νοιάζονται τι κάνει ο κάθε ανθρωπάκος και πώς περνάει τη μέρα του και την ζωή του και αν τους υπερασπίζεται. Δεν συζητώ για τις επικές αναλύσεις και ατάκες που πετάγονται σαν βολίδες δεξιά και αριστερά με την κορυφαία που ακούγεται να είναι «τι πληρώνεις μωρέ; Θα μας τα χαρίσουν όλα!»

Ρε πάμε καθόλου καλά στο μυαλό;; Πώς έχουμε καταντήσει έτσι; Δεν είναι θέμα του Τσίπρα ή του Βαρουφάκη ή του Σαμαρά ή του Βενιζέλου πώς συμπεριφερόμαστε. Είναι η μαλακία που μας δέρνει και μόλις λίγο βρούμε το ελεύθερο λέμε ο καθένας ότι του κατέβει στο μυαλό είτε είμαστε στην τουαλέτα του σπιτιού μας είτε είμαστε στη Βουλή.

Δεν φταίει η οικονομία που φεύγουν οι νέοι και οι επιστήμονες στο εξωτερικό, το κλούβιο μας το κεφάλι φταίει που είναι κολλημένο σε 10 πράγματα και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα κρατήσει στη ζωή ενώ έχουν πεθάνει προ πολλού. Άσυλο, άρρωστος συνδικαλισμός, κοινωνικές αξίες άλλης εποχής, συμφέροντα που πλέον αφορούν ελάχιστους και όχι τον λαό και άλλα πολλά.

Η κρίση πέρασε και δεν μας ακούμπησε, τίποτα δεν άλλαξε. Στο μυαλό ακόμα 5χρονα είμαστε. Μήπως να κάνουμε ένα δημοψήφισμα να αποφασίσουμε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;