Πολυνομοσχέδιο Παιδείας 2015: Δείτε όλες τις αλλαγές σε ΑΕΙ, σχολεία και έρευνα!
Δείτε όλες τις αλλαγές!

ypourgeio-paideias1-600x385

Χωρίς εκπλήξεις και με βασική λογική την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου, παρουσιάστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στα Πανεπιστήμια – ΤΕΙ:

Η μεγαλύτερη αλλαγή, έρχεται στην κατάργηση των συμβουλίων διοίκησης. Μεγαλύτερη δύναμη στη λήψη αποφάσεων θα έχουν οι φοιτητές (νέο ενδιαφέρον στις φοιτητικές εκλογές 2015) και οι εργαζόμενοι.

Για τους αιώνιους και ασθενέστερους οικονομικά φοιτητές, η πρόθεση του Υπουργείου ήταν ξεκάθαρη. Η φοιτητική ιδιότητα αποκτάται με την εγγραφή τους στο Τμήμα και διατηρείται μέχρι την απονομή του τίτλου σπουδών. Απαγορεύεται ρητά η μη αμειβόμενη εργασία προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων.

Αναλυτικά στο Πολυνομοσχέδιο Α. Μπαλτά: Δείτε όλες τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
και για τους αιώνιους στο Πολυνομοσχέδιο Παιδείας 2015: Το τελικό πλάνο για τους αιώνιους!

Έρευνα και Καινοτομία

Αναμορφώνεται το ΕΣΕΤΑΚ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) μετονομαζόμενο σε Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) και καθορίζεται η αποστολή του ως συμβουλευτικού σώματος που γνωμοδοτεί για την εθνική πολιτική στην Έρευνα και την Καινοτομία. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε το νέο ΕΣΕΚ να συσταθεί με τρόπο γρήγορο και διαφανή, διαιρούμενο σε δύο επιτροπές (την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και την επιτροπή Καινοτομίας και Αναπτυξιακών Εφαρμογών)

Για το ΕΣΠΑ, εισάγονται τροποποιήσεις που διευκολύνουν τις διαδικασίες και επιταχύνουν την απορρόφηση κονδυλίων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Αναλυτικά στο Πολυνομοσχέδιο Α. Μπαλτά: Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Καινοτομία

Σχολεία και καθηγητές

Εδώ οι αλλαγές είναι πολλές. Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων. Καταργείται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση. Καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίδεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα.

Επανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ. 

Καταργείται ο όρος πειραματικό – πρότυπο σχολείο.

Αναλυτικά στο Πολυνομοσχέδιο Α. Μπαλτά: Τι αλλάζει στα σχολεία!

Τέλος, όπως κάνουμε πάντα, ένα μικρό γκάλοπ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;