Φοιτητές - Φορολογική δήλωση: Τι προβλέπει ο νόμος!

forologiki-dilosi-2013

«Δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα (π.χ φοιτητές) -ακόμη και αν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου-εφόσον αποκτούν εισόδημα».

Αυτό ορίζει εγκύκλιος της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Έτσι, από φέτος, οι γονείς με φοιτητές οι οποίοι είτε έχουν σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά τους (και τα οποία αποτελούν τεκμήριο) είτε βγάζουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εφορία θα τους περιμένει. Μέχρι πότε; Μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα καθώς εμμέσως πλην σαφώς, η ΓΓΔΕ έχει προαναγγείλει από τώρα παράταση.

Πάντως, η εγκύκλιος της κυρίας Σαββαΐδου, τουλάχιστον αφήνει στην ησυχία τους, τους φορολογούμενους χωρίς εισόδημα (κάτι το οποίο μάλλον συγκρούεται με τη σχετική διάταξη του τελευταίου φορολογικού νόμου). Όπως αναφέρεται, «δεν υποχρεούται σε υποβολής δήλωσης ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα». Προσοχή στην εξαίρεση: οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;