Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Με τον κατώτατο μισθό οι ωφελούμενοι

720 Νέες θέσεις εργασίας σε Μετρό, Συγκοινωνίες και Πολιτική Αεροπορία

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΑΕΔ οι ωφελούμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα λάβουν τον κατώτατο μισθό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή οι 32.433 θέσεις θα έχουν προκηρυχθεί μέχρις τις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό, αρμόδια για θέματα ανεργίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου και στο προεδρείο της ΚΕΔ, οριστικοποιήθηκαν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο νέο πρόγραμμα και έτσι η αμοιβή για τους ωφελούμενους δεν θα υπολείπεται του κατώτατου μισθού.

Μένει να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες και για την επόμενη προκήρυξη, που θα αφορά στις υπόλοιπες 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, σε υπουργεία, σε εποπτευόμενους φορείς σε αυτά και σε περιφέρειες, για να καλυφθεί ο συνολικός αριθμός, των 52.818 ωφελούμενων.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφορά τα εξής επιμέρους σημεία:

*Επικαιροποίηση της ορθής κατανομής  των αιτούμενων θέσεων ανά δήμο.

*Αναγκαιότητα περαιτέρω περιγραφής  της θέσης εργασίας και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο δικαιούχος.

*Καλύτερη ενημέρωση των ανέργων που θα επιλεγούν. Η ΚΕΔΕ συμφώνησε στην έκδοση υλικού στο οποίο θα περιλαμβάνονται ο  «χάρτης» των δικαιωμάτων και των  υποχρεώσεων των ανέργων που θα τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν σαφή εικόνα των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους για τις θέσεις  που θα καλύψουν πριν από την ανάληψη της εργασίας. Η Ειδική Υπηρεσία  Εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας  θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την υλοποίηση του προγράμματος,  ενώ θα διευκολυνθεί και το έργο των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την τήρηση των προϋποθέσεών του.

Πάντως, η κα Αντωνοπούλου, προανήγγειλε ότι στο επόμενο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας  θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, με στόχο να ανταποκρίνεται  περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Οι 32.000 θέσεις με την πρώτη προκήρυξη

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: 5 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε!

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Σε 2 δόσεις το πρόγραμμα, τι γίνεται με το επίδομα ανεργίας

Κοινωφελής εργασία 2015: Η προκήρυξη για τις 52.818 θέσεις εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;