Συνταγή: Αφράτα κεκάκια Whoopie Pies “Κόκκινο Βελούδο”!

sintages

Αφράτα Whoopie Pies κεκάκια “Κόκκινο Βελούδο” γεμιστά με κρέμα τυριού . Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκάκι το το τσάι, το γάλα, το καφέ, αλλά και τα παιδικά πάρτυ.

Υλικά συνταγής

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. σκόνη κακάο
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
30 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
Για τη γέμιση / κρέμα τυριού:
170 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 καψουλίτσα βανίλια
γάλα όσο χρειαστεί

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμεε με το μίξερ 1/2 φλ. βούτυρο για 1/2 λεπτό να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη καστανή ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι. Μόλις ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε για 1/2′ ακόμα.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ, σταδιακά το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε και υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχουμε ένα κόκκινο μείγμα.
  • Παίρνουμε μια κουταλιά σούπας [ από στρογγυλό κουτάλι] ή με κορνέ, μείγμα και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα “κεκάκια” διαμέτρου 5 εκ. περίπου. Ψήνουμε για 7-9 λεπτά περίπου μέχρι να είναι έτοιμες οι άκρες του κέικ, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 2 λεπτά να “σταθούν” και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν πλήρως.
  • Για τη γέμιση / κρέμα τυριού: Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο γάλα αν χρειαστεί κουταλιά κουταλιά για να έχετε μια αφράτη και όχι “σφιχτή” ζύμη. [ανάλογα με το μαλακό τυρί που θα χρησιμοποιήσετε τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε].
  • Τοποθετείστε με ένα μικρό κουταλάκι, το τυρί κρέμα στην επίπεδη επιφάνεια από τα μισά μπισκοτάκια και σκεπάστε τα με τα άλλα μισά, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, πιέζοντάς τα ελαφρά.
  • Προαιρετικά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;