Απόψεις: Τι ψηφίζουμε ρε παιδιά;

boylh

Χρονιάρες μέρες, ήθελα να γράψω κάτι εορταστικό. Ναι καλά που δεν θα τύχαινε κάτι που να ανέτρεπε τα σχέδιά μου. Είναι βέβαια η αλήθεια ότι μια στο τόσο μου φουντώνει αυτή η απορία, κυρίως όταν κάτι νέο σκάει στην επικαιρότητα. Το κακό και απαισιόδοξο είναι ότι κάθε φορά είναι και χειρότερα τα πράγματα.

Σε αυτό εδώ το σημείο πρέπει να πω ότι το κείμενο δεν είναι πολιτικού περιεχομένου. Δεν κρίνω τις ιδέες ή τα κόμματα ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τα πιστεύω των ανθρώπων. Δεν μου κάνει διαφορά αν οι άνθρωποι αυτοί είναι κόκκινοι-μπλε-πράσινοι-πολύχρωμοι. Στα μάτια μου είναι όλοι το ίδιο. Αυτό που σχολιάζω είναι οι ψηφοφόροι. Εμείς. Που πραγματικά αρχίζω να αναρωτιέμαι αν μας ψεκάζουν σε αυτήν την ζωή. Τέλος πάντων, αν είστε πορωμένοι και έχετε σκοπό να τσαντιστείτε εκ μέρους των κομμάτων, τότε καλύτερα διαβάστε για το φεστιβάλ erotica.

Δεν μπορεί να μην έχετε πάρει πρέφα το όλο θέμα με τον Χαϊκάλη, αυτόν τον σοβαρό πολιτικό, με την μεγάλη πείρα και γνώση και τον βοηθό του, τον κ. (θεός να τον κάνει) Λαζόπουλο, που του έκανε το…μοντάζ….Αφήνω το όλο θέμα, το ουσιαστικό, στην άκρη. Δεν μας αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά ρε παιδιά, βλέποντας τον Χαϊκάλη και όλους τους άλλους πολιτικούς που εμφανίζονται συχνά πυκνά στους τηλεοπτικούς δέκτες, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: Ρε γαμώτο, ποιος σκατά τους ψηφίζει αυτούς τους ανθρώπους; Και γιατί; Με ποιο σκεπτικό; Τι περιμένει να προσφέρουν;

Προτού κράξετε που βλέπω τηλεόραση, θα σας πω ότι βλέπω και μάλιστα αρκετή γιατί θέλω να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Επίσης, το να βλέπεις γραφικούς τύπους σαν τον Παπαδάκη και τους καλεσμένους του σου δίνει μια εξαιρετική εικόνα για το τι άνθρωποι είναι. Στο live δεν κρύβονται τα λάθη, οι ελλείψεις, η αγένεια ή η ευγένεια. Όλα είναι φάτσα φόρα, γιατί αναγκαστικά θα μιλήσει ο καλεσμένος.

Βλέπω λοιπόν τους ανθρώπους που έχουμε ψηφίσει…Και χτυπάω το κεφάλι μου. Ειλικρινά. Με ποια λογικοί ψηφίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι κάνουν; Οκ, ο Χαϊκάλης είναι (;) καλός ηθοποιός. Αυτό τον κάνει καλό πολιτικό;; Μπορεί να μας εκπροσωπήσει στην Βουλή και να παλέψει για τα δικαιώματά μας; Το ότι είναι ηθοποιός δεν με πειράζει τόσο, γιατί βλέπω και επαγγελματίες πολιτικούς που είναι τα ίδια χάλια. Και εκεί την ίδια απορία έχω: γιατί σκατά υπάρχει κόσμος που τους ψηφίζει;

Τους ψηφίζει για ρουσφέτια; Τους ψηφίζει επειδή είναι όμορφοι; Τους ψηφίζει γιατί θέλει να ψηφίσει το κόμμα και απλά παίζει λοταρία στους σταυρούς; Τους ψηφίζει γιατί είναι από το χωριό τους; Γιατί για να τους ψηφίσει επειδή θεωρεί ότι θα είναι αξιόλογοι πολιτικοί, είναι χλωμό. Δεν είναι καν καλοί στο προηγούμενο επάγγελμά τους, θα είναι καλοί σε κάτι τόσο σοβαρό;

Δεν με νοιάζει αν χρησιμοποίησαν τον Χαϊκάλη. Και μόνο ότι συμφώνησε να κάνει κάτι τέτοιο ή δεν κατάλαβε ότι του την είχαν στημένη είναι ακόμα χειρότερο.

Δείχνει πόσο μακριά σκέφτεται: καθόλου. Καλά, δεν συζητώ για την κίνηση με τον Λαζόπουλο….Βλέπω μεγάλη πολιτική καριέρα μπροστά του…Το κακό είναι ότι θα τον ψηφίσουν και μάλιστα πολλοί. Όσο πάει και μικραίνει το IQ μας.

Μέχρι πότε λοιπόν θα ψηφίζουμε άχρηστους για να μας εκπροσωπούν και μετά να παραπονιόμαστε ότι όλοι στη Βουλή είναι μαλάκες και απλά τρώνε λεφτά; Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας καταλάβουμε ότι εμείς τους ανεβάζουμε και τους χαρίζουμε αξιώματα. Ηθοποιοί, μοντέλες, τραγουδιστές, υστερικιές τύπισες, άξεστοι τύποι που δεν μπορούν να εκφράσουν ολοκληρωμένη σκέψη με ειρμό, άσχετοι που απλά ήταν συνδικαλιστές στο πανεπιστήμιο και ανέβηκαν την μαγική σκαλίτσα, χαζογκόμενες…Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα.

Προφανώς δεν υπάρχει σχολή πολιτικών για να βγαίνουν από εκεί έτοιμοι. Αλλά ας σκεφτούμε και λίγο λογικά πριν βάλουμε τον σταυρό μας στις επόμενες εκλογές. Ψάξτε λίγο για τον άνθρωπο που θέλετε να ψηφίσετε. Δείτε τι έχει κάνει, τι έχει πει ή τι δεν έχει πει. Δεν βλάπτει λίγη έρευνη. Αν δεν βρίσκουμε κάτι νορμάλ, άστο, πάμε για κανά καφέ και ας μην ψηφίσουμε ή τουλάχιστον μη βάλουμε σταυρό. Μπας και σώσουμε τίποτα.

ΥΓ: Ευχές την άλλη βδομάδα, να είμαστε πιο κοντά στο 2015!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;