Αμφίπολη: Ανθρώπινες απεικονίσεις στα επιστύλια!

amfipoli

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης δήλωσε τα εξής:

«Αυτό μνημείο έχει συναρπάσει τον ελληνικό λαό και έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο παγκόσμιο θαυμασμό. Θέλω να σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι το μνημείο της Αμφίπολης αδικείται από τις φωτογραφίες που έχετε δει. Είναι ακόμη πιο σπουδαίο. Είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό. Είναι ακόμη πιο περικαλλές.

Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον».

Για τη συνέχεια:

«Έχουμε να κάνουμε μελέτες στερέωσης, πολλές συντηρήσεις, ώστε αυτό το μνημείο όσο το δυνατόν γίνεται και σε χρόνους αρχαιολογικούς να είναι ορατό και να το θαυμάζουν όλοι».

Τέλος η είδηση που μας έδωσε είναι πω τη στιγμή που μιλάμε:

Αχνοί χρωματισμοί και ενδείξεις ανθρώπινων απεικονίσεων σε μαρμάρινα επιστύλια από τον ταφικό θάλαμο με το περίτεχνο ψηφιδωτό, είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε η ώς τώρα σωστική συντήρηση των ευρημάτων από τον τύμβο Καστά, που πραγματοποιείται στα εργαστήρια του αρχαιολογικού μουσείου της Αμφίπολης.

Και το κουβάρι συνεχίζει να ξετυλίγεται αργά και βασανιστικά για τους ανυπόμονους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;