TEDxAthens 2014 Simulcast Venue – Costeas Geitonas School

Ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης του TEDxAthens 2014, στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, μαζί με ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η οργανωτική ομάδα του TEDxAthens σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, διοργανώνουν στο χώρο των εκπαιδευτηρίων ένα Simulcast Event, με σκοπό να μοιραστούν τα “Συμπεράσματά” τους με τη νέα γενιά, και μέσω εκπαιδευτικής καινοτομίας να την προετοιμάσουν για το αύριο.

Το εκπαιδευτικό simulcast event θα είναι δωρεάν, θα ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα του TEDxAthens 2014 στις 15  Νοεμβρίου, και οι παρευρισκόμενοι – γονείς και μαθητές – θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση όλες τις ομιλίες μέσω livestream.  Είναι ακόμη σημαντικό να αναφέρουμε πως κάθε 30 λεπτά θα υπάρχει μεταφορά από το μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας προς το χώρο των εκπαιδευτηρίων όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν ακόμη να συμμετέχουν σε πολλές ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες που φέτος διοργανώνονται από τηνCosteas-Geitonas School STEM Academy – ένα νέο χώρο σχεδιασμένο για καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, μεθοδολογίες και εργαλεία μάθησης για μαθητές, χρησιμοποιώντας τόσο τις βασικές αρχές αλλά και τις εξελίξεις στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά, όπως για παράδειγμα την τρισδιάστατη εκτύπωση, τον σχεδιασμό σε CAD και τη Ρομποτική.

Ας δούμε τώρα ξεχωριστά κάποιες από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες, καθώς η λίστα αναμένεται πολύ μεγαλύτερη.

Εργαστήρι Design με τον Πάρη Μέξη

(ομιλητή του TEDxAthens 2011 και παλαιό απόφοιτο των εκπαιδευτηρίων)

Εισαγωγή στις 3D applications. Σχεδιάστε το δικό σας τρισδιάστατο αντικείμενο με τη βοήθεια ενός tablet.

Εργαστήρι Ρομποτικής

Γνωρίστε το νέο διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης κώδικα, και δείτε τον να λειτουργεί εκείνη τη στιγμή με τη βοήθεια των  Beebot, Lego Education WEDO και Lego Mindstorms EV3

Εργαστήρι συγγραφής  κώδικα

Η δραστηριότητα θα βασιστεί στο Run Marco: ένα διαδραστικό παιχνίδι περιπέτειας με θέμα τον προγραμματισμό για μαθητές Λυκείου.

Επιστημονικά Πειράματα

Ζωντανά και “εικονικά” εργαστηριακά πειράματα χημείας και τη φυσικής. Η παρουσίαση και ερμηνεία τους θα πραγματοποιηθούν από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων.

Κυνήγι θησαυρού

Ένα διασκεδαστικό και ενημερωτικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά νηπιαγωγείου.

Με το τέλος της ημέρας και της εκδήλωσης του TEDxAthens θα οργανωθεί από τα εκπαιδευτήρια εκδήλωση με μπουφέ .

Συμπέρασμα: Είτε είστε γονείς, είτε μαθητές, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία! Εξασφαλίστε άμεσα τη θέση σας εδώ, καθώς η φετινή συνεργασία TEDxAthens και Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα!

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση θα υπάρχει διαθέσιμο bus service  από τη στάση του Μετρό “Δουκίσσης Πλακεντίας” που θα ξεκινά από τις 9.00 το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;