Το ατύχημα του George Lucas με τα

jwsrsfgegreght2

Ο άνθρωπος που μας χάρισε μια από τις πιο θρυλικές μυθολογίες όλων των κινηματογραφικών εποχών, τα «Star Wars», λίγο έλειψε να μην το κάνει!

Πριν από πολλά χρόνια λοιπόν (το 1975 για την ακρίβεια), στα γυρίσματα της ξακουστής ταινίας του κολλητού του, του άλλου περιβόητου Αμερικανού σκηνοθέτη και μόνιμου συνεργάτη του Lucas, Steven Spielberg, όταν έλαβε χώρα το περιστατικό με τον μηχανικό καρχαρία που λίγο έλειψε να τον αφήσει χωρίς κεφάλι!

jwsrsfgegreght4

Ο Lucas επισκέφθηκε λοιπόν τον Spielberg πριν ξεκινήσουν το γυρίσματα, για να υποδεχτούν μαζί ένα χαρμόσυνο γεγονός: την ολοκλήρωση της κατασκευής του ρομποτικού καρχαρία. Δεν είχε δοκιμαστεί βέβαια μέχρι τότε ποτέ και δεν είχαν προλάβει να κυκλοφορήσουν όλες αυτές οι ιστορίες για την παροιμιώδη μη λειτουργικότητά του, που τόσα προβλήματα έφερε στην παραγωγή της γνωστής ταινίας τα “Σαγόνια του Καρχαρία”.

Ο Lucas περιεργαζόταν λοιπόν το animatronic θηρίο και αστειευόμενος έβαλε το κεφάλι του μέσα στα ορθάνοιχτα σαγόνια του. Ο Steven τότε θεώρησε πως θα ήταν ακόμα πιο αστείο το γεγονός αν ενεργοποιούσε τον καρχαρία, τον οποίο είχε ονομάσει «Μπρους» (από το όνομα του δικηγόρου του, μεγαλοκαρχαρία προφανώς).

jwsrsfgegreght1

Έτσι και έγινε δηλαδή, με το πελώριο τέρας να εγκλωβίζει το κεφάλι του Lucas στο τρομακτικό εσωτερικό του.

Μόνο που του το φυλάκισε λίγο πιο σφιχτά απ’ όσο θα ήθελε ο δημιουργός του Darth Vader και, σε αυτό που θα ήταν το πρώτο τρανό δείγμα της δυσλειτουργικότητάς του, δεν μπορούσαν να το ανοίξουν! Ω ναι, τα «Σαγόνια» λίγο έλειψε να κόψουν το κεφάλι του!

jwsrsfgegreght6

Τελικά, μετά από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το κεφάλι του σκηνοθέτη και εκείνος έζησε όχι μόνο για να διηγηθεί την ιστορία, αλλά και να ολοκληρώσει έξι επεισόδια του «Πολέμου των Άστρων».

Aν σκεφτούμε βέβαια ότι τα «Σαγόνια του Καρχαρία» κυκλοφόρησαν το 1975, δύο χρόνια δηλαδή πριν από το πρώτο «Star Wars» (1977), τότε χάνοντας ο Lucas τη ζωή του στο συγκεκριμένο γεγονός τίποτα από το σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων» δεν θα γεννιόταν ποτέ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;