Unicef: Ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε 5 λεπτά εξαιτίας της βίας!

UNICEF-LOGO

Ενα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε λεπτά εξαιτίας της βίας, σύμφωνα με έκθεση της Unicef.

Η έκθεση επισημαίνει ότι σχεδόν το 75% των περίπου 345 βίαιων θανάτων σημειώνονται καθημερινά σε χώρες όπου υπάρχει ειρήνη και όχι σε εμπόλεμες περιοχές.

«Ανακαλύπτουμε το γεγονός ότι τα παιδιά βιώνουν υπερβολική βία στην καθημερινή τους ζωή, παντού» δήλωσε η Σούζαν Μπίσελ, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος προστασίας των παιδιών της οργάνωσης.

Σε ορισμένες χώρες, οι θάνατοι από τη βία ακυρώνουν τα οφέλη που ενδεχομένως να έχουν υπάρξει ως προς την πρόληψη των παιδικών θανάτων από ασθένειες ή πείνα.

«Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι ότι έχουμε εδώ και δύο με τρεις δεκαετίες επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας υπερβολικά στην παιδική θνησιμότητα από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και αυτό που αναφέρει αυτή η έκθεση είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε την παιδική θνησιμότητα από κάθε αιτία» τόνισε η κ. Μπίσελ.

Και συνέχισε: «Και είναι σοκαριστικό να φανταστούμε ότι μπορεί να μην επιτύχουμε τους στόχους μας σε ό,τι αφορά την παιδική επιβίωση αν δεν ασχοληθούμε με το ζήτημα της προστασίας των παιδιών. Αυτά τα δύο πάνε μαζί».

Στη Βραζιλία, ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν από ασθένειες, οι οποίες μπορούν να προληφθούν, πριν κλείσουν τα πέντε τους χρόνια έχει μειωθεί από το 2000, αλλά σχεδόν 15.000 ζωές έχουν χαθεί στην εφηβεία εξαιτίας της βίας, επισημαίνει από την πλευρά της η Λέα Κράιτσμαν, επικεφαλής του τμήματος εκστρατείας και ενημέρωσης του βρετανικού παραρτήματος της UNICEF.

Στην Κένυα, ένα στα τρία κορίτσια και ένα στα έξι αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας. Αλλά μόλις το 1% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης καταγράφεται από την αστυνομία.

Εκατομμύρια παιδιά είναι ευάλωτα σε σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση στα σπίτια τους, στα σχολεία και στις κοινότητές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΗΜ
54 - 50
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;