Έσβησαν το έργο του Banksy επειδή το θεώρησαν ρατσιστικό!

Banksy anti-immigration birds mural destroyed

Ο Banksy ξαναχτύπησε, αλλά το δημοτικό συμβούλιο του Εσεξ, όπου ο βρετανός «γνωστός – άγνωστος» καλλιτέχνης επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα του δημιουργία, καθάρισε τον τοίχο από το γκράφιτι, διότι περιλάμβανε «προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια»!

Με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικές Αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το γκράφιτι έφερε την υπογραφή του Banksy. Και τόνισαν ότι ένα αυθεντικό, «κατάλληλο» έργο του καλλιτέχνη είναι πάντα ευπρόσδεκτο στους παραλιακούς δρόμους του Κλάκτον Ον Σι. Εκπρόσωπος του καλλιτέχνη από την πλευρά του προτίμησε να αφήσει ασχολίαστη την αντίδραση του δήμου.

Το έργο του Banksy περιελάμβανε πέντε γκρι περιστέρια. Τρία από αυτά κρατούν από ένα πλακάτ: «Πήγαινε πίσω στην Αφρική», «Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι μετανάστες», «Μακριά από τα σκουλήκια μας». Αποδέκτης των μηνυμάτων είναι ένα πολύχρωμο χελιδόνι -το πιο γνωστό μεταναστευτικό πουλί- το οποίο στέκεται μονάχο του, ακριβώς μπροστά από τα περιστέρια.

Τα περιστέρια στον τοίχο του Κλάκτον είναι το δεύτερο έργο του Banksy αυτήν την εβδομάδα. Την Τρίτη, μία μεγάλη σε ηλικία γυναίκα, με ακουστικά, τα χέρια πιασμένα πίσω από την πλάτη και το κεφάλι σκυμμένο πάνω από ένα κενό βάθρο σε κίονα κορινθιακού ρυθμού, κόσμησε τοίχο του Φόλκστον, στο Κεντ – μία ακόμη βρετανική πόλη, όπου το μεταναστευτικό βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.

bansky 2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;