ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για νέους της Θεσσαλονίκης με στόχο τον τουρισμό

ΟΑΕΔ, προγράμματα εργασίας, προγράμματα για άνεργους, Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον ΟΑΕΔ  επρόκειτο να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης με κύριο στόχο τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ημερίδα, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον ΟΑΕΔ και την εταιρεία DEKRA Akademie ΕΠΕ, προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του προγράμματος και να διερευνηθεί το ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδοχείων της περιοχής, για συμμετοχή τους σε αυτό.

Όπως έγινε γνωστό η θεωρητική εκπαίδευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρακτική εκπαίδευση σε ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΘ, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ οι τομείς πρακτικής εκπαίδευσης που θα συμφωνηθούν, θα αφορούν ξενοδοχοϋπαλληλικές υπηρεσίες, επισιτισμό και μαγειρική. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τρία χρόνια, απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου ή Λυκείου ηλικίας 18 έως 20 ετών, ενώ στην επιλογή των υποψηφίων θα συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις.

Το γερμανικό μοντέλο της διττής επαγγελματικής κατάρτισης εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ευρώπη, όπως στην Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία κ.α. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι στηρίζει την εκπαίδευση στελεχών μεσαίου επιπέδου στον τουριστικό κλάδο, συμβάλλοντας και στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς οι σπουδαστές θα αμείβονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

“Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και βλέπει με «θετικό μάτι» το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;