Αιώνιοι φοιτητές: Οι κοινές εξαιρέσεις του Υπουργείου για να γλιτώσουν την διαγραφή

"Αιώνιοι" φοιτητές. Για ποιους χτυπάει η καμπάνα;

Πιο επιεική αντιμετώπιση θα έχουν οι φοιτητές στο θέμα της διαγραφής τους ή όχι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Πιο αναλυτικά, ο νόμος ως έχει σήμερα δίνει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια να προβλέπουν στους υπό σύνταξη οργανισμούς τους διάφορες εξαιρέσεις για τη διαγραφή των αιωνίων.

Ο νόμος πλαίσιο 4009/2011 που θέσπισε το ανώτατο όριο φοίτησης προβλέπει για όσους φοιτητές εισήχθησαν στα ΑΕΙ -ΤΕΙ μετά την ψήφισή του, ότι μετά το τέλος της κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον αριθμό των υποχρεωτικό εξαμήνων προσαυξημένα κατά τέσσερα ακόμη, οι φοιτητές δεν θα διαγράφονται εφόσον πληρούν τους όρους φοίτησης που θέτει το κάθε ίδρυμα και οι οποίοι περιγράφονται λεπτομερώς στον Οργανισμό του.

Μάθε το δικό σου όριο φοίτησης

Αρκετά Πανεπιστήμια και οργανισμοί αναμένεται να δώσουν έχτρα χρόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής που μετατρέπεται σε… αιώνιος, ήταν επιμελής προηγουμένως. Παραδείγματος χάριν ορισμένα ιδρύματα θέτουν ως όρο για τη μη διαγραφή ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα 2/3 των μαθημάτων του.

Αυτή την στιγμή, το κάθε ίδρυμα επιχειρεί να θεσπίσει τους δικούς του κανόνες ενώ άλλα ιδρύματα δεν εισάγουν εξαιρέσεις  στο θέμα της διαγραφής των αιωνίων  το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να θεσπίσει τώρα κοινές εξαιρέσεις διαγραφής για να μην υπάρχει άδικη μεταχείριση φοιτητών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;