To Neolaia.gr στη Monza, καλεσμένο της Kaspersky!

DSC_0250

To Neolaia.gr ταξίδεψε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Monza και την Ιταλία, καλεσμένο της Kaspersky Lab για να δει από κοντά το πλαίσιο συνεργασίας της ρωσικής εταιρείας με τη Ferrari. Το ταξίδι μας ξεκίνησε με μια βόλτα στο Μιλάνο, όπου και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον υπεύθυνο ασφαλείας της Kaspersky, τον Sergey Lozhkin. Ο Lozhkin μας μίλησε για τα το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση με την εταιρική κατασκοπεία και το κατά πόσο έχει επενδύσει η Ferrari σε αυτή τη συνεργασία.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Μιλώντας γενικότερα για ιούς και malware, το στέλεχος της εταιρείας σημείωσε πως ο χρήστης θα πρέπει να είναι γενικά πιο προσεκτικός στο ποια sites επισκέπτεται, στο να έχει τα προγράμματά του μόνιμα ενημερωμένα, αλλά και στο να χρησιμοποιεί προγράμματα αντιμετώπισης ιών. Δε θα γινόταν να αποφύγουμε και τη συζήτηση σχετικά με το iCloud και το πρόσφατο hack και τη διαρροή φωτογραφιών από προσωπικές στιγμές διάφορων stars, ωστόσο ο Lozhkin δεν έδειξε τάση απευθείας επίθεσης στην Apple. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι η εταιρεία του Κουπερτίνο θα έπρεπε να έχει παραδεχτεί ότι το πρόβλημα ήταν δικό της. Το τέλος της κουβέντας, μας βρήκε να συζητάμε για τους κωδικούς ασφαλείας που θα πρέπει να είναι από πλευράς χρήστη πιο δύσκολοι, αλλά και το πόσο ενημερωμένο είναι το κοινό. Η Kaspersky έχει μεταφράσει το περιεχόμενο της σελίδας της και στα ελληνικά, οπότε όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το βρουν στη διεύθυνση www.kaspersky.gr

140080ita1

Δεύτερη στάση στο ταξίδι μας ήταν σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα με μηχανικά kart, όπου είχαμε τη δυνατότητα να τεθούμε αντιμέτωποι με τον πρωταθλητή της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, τον Antonio Fuoco. Ο νεαρός αθλητής έδειξε τις ικανότητές του στα προσπεράσματα και την οδήγηση στα όρια, αφού πέρναγε σε κάθε γύρο 4-5 δημοσιογράφους σαν σταματημένους.

kaspersky_060914-61

Μετά από 15 γύρους και αφού η τελική κατάταξη μας έφερε στην πρώτη πεντάδα, η πρώτη ημέρα του event έληξε με μεγάλη επιτυχία. Το επόμενο πρωί φτάσαμε στο Autodromo Nazionale της Monza, όπου και παρακολουθήσαμε όλους τους αγώνες από τις 10 το πρωί έως και τον τερματισμό του F1 Grand Prix. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην πίστα, είχαμε την ευκαιρία να κινηθούμε στα πάντοκ της ιταλικής ομάδας, αλλά και να κάνουμε το γνωστό pit lane walk, περνώντας έξω από τα πιτ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

P1060144

 

H συνεργασία Ferrari Kaspersky Lab μετράει αρκετούς μήνες. Η Kaspersky Lab είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λύσεων προστασίας παγκοσμίως και μετράει ήδη 16 χρόνια στην αγορά. Για την Kaspersky Lab εργάζονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2.400 ειδικοί υψηλής εξειδίκευσης. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία σε 30 χώρες, ενώ τα προϊόντα και οι τεχνολογίες της παρέχουν προστασία σε πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερους από 200.000 εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως. Η συνεργασία με τη Ferrari δεν έχει να κάνει απλά με την προβολή της Kaspersky, αλλά και με την προστασία των δεδομένων όλων των εργαζομένων της ιταλικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, πάνω από 7.000 συσκευές υπαλλήλων του Ιταλού κατασκευαστή βρίσκονται υπό την «προστασία» των προγραμμάτων ασφαλείας της Kaspersky και όπως μας εξήγησαν οι υπεύθυνοι, σε κάθε αγώνα, υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων που μεταφέρεται σε πραγματικό χρόνο από κάθε Grand Prix (καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου) στα κεντρικά γραφεία της Ferrari στο Μαρανέλο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει πάνω από 30GB δεδομένων τηλεμετρίας και όχι μόνο, τα οποία «ταξιδεύουν» μέσω διαδικτύου και πρέπει να φτάσουν μόνο στον τελικό τους προορισμό. Η Kaspersky έχει εφοδιάσει τόσο τα τερματικά που ταξιδεύουν σε κάθε άκρη του πλανήτη κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο και αυτά που υποδέχονται τα δεδομένα στα γραφεία των τεχνικών του Μαρανέλο με τα προγράμματά της, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι της Ferrari να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι δεν κινδυνεύει τίποτα ναφτάσει σε ξένα χέρια. Δεν είναι δε και λίγες οι φορές που τα θέματα ασφαλείας και «κατασκοπείας» έχουν ταλαιπωρήσει τον αθλητισμό, οπότε η απόφαση συνεργασίας των δύο εταιρειών δεν είναι τυχαία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;