10 + 1 αξέχαστες σκηνές από το Breaking Bad (spoilers)

breaking bad

Με αφορμή τα προχτεσινά Emmy awards (ξέρεις τα Oscars για τις σειρές) και τα 5 βραβεία που πήρε το Breaking Bad, είπα να ασχοληθούμε λίγο με αυτό το φαινόμενο.

Αν το έχεις δει, συνέχισε να διαβάζεις και πες μας τη γνώμη σου. Αν δεν το έχεις δει, κλείσε τώρα το άρθρο και ξεκίνα να βλέπεις. Αν πάλι, το έχεις ξεκινήσει και δεν το έχεις τελειώσει, σε δικαιολογώ μόνο σε περίπτωση που έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και το σταμάτησες.

Σε κάθε περίπτωση αν ανήκεις σε αυτούς που δεν έχουν δει την τελευταία σεζόν ή το τελευταίο επεισόδιο, σε ενημερώνουμε πως το άρθρο περιέχει spoilers.

Η υπόθεση γνωστή. Καθηγητάκος χημείας που μαθαίνει πως έχει καρκίνο αποφασίζει να φτιάξει ναρκωτικά για να βγάλει γρήγορα λεφτά και να μπορέσει να αποκαταστήσει την οικογένεια. Γνωρίζει ένα παρτάλι μικρο-έμπορο που μπορεί να τον βοηθήσει (και να τον εκμεταλλευτεί bitch!), και μετά μπλέκονται μεγαλο-έμποροι ναρκωτικών, ένας δικηγόρος καραγκιοζάκος-money-driven, μια έγκυος (στην αρχή) σύζυγος και μάνα που χάνει τα αυγά και τα πασχάλια, ένας γαμπρός μπάτσος (τον λες και γατόνι), μια κλεπτομανής νύφη (αδερφή της συζύγου-μάνας), ένας super μεσήλικας μπράβος που τα σπάει και άλλοι μικρότεροι χαρακτήρες που κάποιες φορές είναι ρόλοι κλειδιά και άλλες όχι.

Οι δέκα (κατ’ εμέ) στιγμές που είτε σκέφτηκες «WTF!», είτε αναρωτήθηκες «Μα πώς;», είτε απλά θεώρησες πως αποδόθηκε δικαιοσύνη ή απλά ρε παιδί μου έτσι λίγο ζορίστηκες είναι:

1. Η περίφημη σκηνή με την μπανιέρα (πλιτς)

Season 01, episode 02 – “Cat’s in the Bag…”

Είναι η φάση που πρέπει να ξεφορτωθούν ένα πτώμα, και τι καλύτερο από το να το λιώσουν. Με οξύ. Αλλά ο μικρός, αφελής και αντιδραστικός Jesse κάνει πατάτα και βάζει το πτώμα και το οξύ σε μπανιέρα. Και μαζί με το πτώμα, λιώνει και η μπανιέρα. Και το πάτωμα. Και το ταβάνι. Και σίχαμα. Και εκεί καταλαβαίνεις πως το πράμα έχει ζουμί (κυριολεκτικά και μη).

acid bathtub

2. Η έκρηξη στου Tuco Salamanca

Season 01, episode 06 – “Crazy Handful of Nothin”

Εδώ είναι που έχει πάει ο Walter να κάνει μπίζνες με τον Tuco, τον έμπορα και διαπραγματεύεται. Ο Tuco δοκιμάζει, τρελαίνεται με το προϊόν, αλλά σιγά μην ψαρώσει κιόλας μπροστά στο μεσήλικα. Φωνάζει, εκβιάζει, απειλεί σε στυλάκι ‘ποιος είσαι εσύ γεράκο που θα μου πεις εμένα’ και ο δικός μας ατάραχος. Απλά του λέει: “This is not meth”. Και πάρ’ τα. Μπουμ. Και εκεί στο μυαλό σου χαράζει η αυγή μιας εποχής νέας, όπου ξεχνάς για πάντα το λευκό μίζερο σωβρακάκι του Walter και τον βλέπεις αλλιώς.

tuco explosion

3. Η Jane πεθαίνει

Season 02, episode 12 – “Mandala”

Ψοφολογάει για την ακρίβεια. Ο μικρός μας Jesse έχει ερωτευτεί. Και είναι τόσο cute. Και η άλλη είναι κακή επιρροή. Ηρωίνη. Και κάνουν μαζί ναρκωτικά. Και ζουν τον έρωτά τους έτσι. Και έχει πάει ο Walter να βρει τα κρυμμένα λεφτά. Και η Jane παθαίνει αναρρόφηση. Και ο Walter τη βλέπει. Και παλεύει λίγο με τους δαίμονές του. Και για κάποιο λόγο αποφασίζει να τη δει να πεθαίνει. Bad, bad Walter.

(τελείως συνειδητά δεν σχολιάζω τις αντιδράσεις του Jesse όταν τη βλέπει νεκρή και την όλη περίοδο πένθους του.)

jane dies

4. Ο Hank και τα ξαδέρφια

Season 03, episode 07 – “One Minute”

Κάποιος παίρνει τον Hank και τον ενημερώνει πως το τέλος πλησιάζει. Και εσύ προετοιμάζεσαι να αποχαιρετήσεις τον χαρακτήρα του. Γιατί ξέρεις πως τα δύο ξαδέρφια του Tuco είναι αδίστακτα. Γιατί ισχύει ο κανόνας: άνθρωπο που δε μιλάει μην τον εμπιστεύεσαι. Και γίνεται χαμός εκεί στο παρκινγκ και ο Hank τελικά δεν είναι και τόσο φλώρος. Και πάνε τα ξαδέρφια. Χα!

hank cousins

5. Mike’s half measures

Season 03, episode 12 – “Half Measures”

O Mike είναι ο μπράβος που λέγαμε παραπάνω. Λιγομίλητος, αλλά γαμάτος. Πάντα κάνει τη δουλειά όπως πρέπει και δε φοβάται κανέναν. Ακόμα και ο Walter τον σέβεται. Και είναι οι 2 τους και ο Mike του λέει μια ιστορία για ένα πρεζόνι που κακοποιούσε τη γυναίκα του και τον έπιασε και τον άφησε να ζήσει με την υπόσχεση πως δε θα το ξανακάνει. Και το

λάθος του Mike ήταν πως έκανε half measure και τον άφησε να ζήσει, ενώ θα έπρεπε να τον σκοτώσει. Το ηθικό δίδαγμα; “No more half measures, Walter”.

half measures

6. Και πάει και ο Gale

Season 03, episode 13 – “Full Measure”

Και όχι μόνο πάει ο Gale, τον τρώει ο Jesse. Ο Gale είναι ο βοηθός του Walter. Πολύ έξυπνος, λίγο παράξενος, από αυτούς που νομίζεις πως κρατάνε τα κομμένα νύχια τους σε επίχρυσο μπαουλάκι για κάποιο λόγο-ξέρω-γω. Αλλά τον συμπαθείς γενικά. Και χτυπάει η πόρτα και είναι ο Jesse με όπλο. Και βουρκωμένα μάτια. Και φυσικά στο κεφάλι σου υπερισχύει η επιθυμία να πάρεις αγκαλιά τον Jesse, παρά να θες να μην πεθάνει ο Gale. Και μπαμ. Dead.

gale dies

7. “I am the one who knocks”

Season 04, episode 06 – “Cornered”

Ένας από τους κορυφαιότερους μονόλογους έβερ. Αφού η γυναίκα του, η Skyler του λέει πόσο ανησυχεί για εκείνον και προσπαθεί να τον πείσει να πάρουν την αστυνομία, ο Walter για πρώτη φορά της δείχνει ποιος έχει γίνει.

“I am not IN danger, Skyler. I AM THE DANGER. A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks!”

In.Your.Face.

i am the one who knocks

8. The Zombie guy

Season 04, episode 13 – “Face Off”

Ακόμα μια έκρηξη. Αλλά αυτή τη φορά είναι αλλιώς. Ο Gus Fring πεθαίνει. Εντυπωσιακά όπως του πρέπει. Μπλέκεται και ο παππούς με το καμπανάκι που στα έχει κάνει τσουρέκια 4 σεζόν τώρα, ντινγκ και ντινγκ και ντινγκ. Αλλά επιτέλους σε αποζημιώνει. Κάνει και κάτι αξιοσημείωτο. Και μπράβο του. Σημείο critical: Ο Gus φτιάχνει τη γραβάτα του πριν πεθάνει. Μην πάει και σαν λέτσος…

gus fring

9. Ο Hank κάνει την ανάγκη του

Season 05, episode 08 – “Gliding Over All”

Οικογενειακό μπάρμπεκιου. Χαρούμενες στιγμές (λέμε τώρα). Ο Hank πάει στην τουαλέτα και σαν άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, θέλει κάτι να διαβάσει. Και παίρνει ένα βιβλίο. Αλλά όχι κάποιο τυχαίο βιβλίο. Και κάνει τη σύνδεση. Και θυμάται διαλόγους με τον Walter και καταλαβαίνει. Και δε θες να τελειώσει το επεισόδιο. Oh my God. Και τώρα τι;

hank poops

10. Ο Walter παραδέχεται

Season 05, episode 16 – “Felina”

Το τελευταίο επεισόδιο στο οποίο γίνονται τόσα πολλά. Μα τόσα πολλά. Και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Αλλά νομίζω πως η σκηνή στην οποία ο Walter παραδέχεται πως όλα τούτα τα έκανε για την πάρτη του είναι τόσο καλή. Πλέον τα έχει χάσει όλα και ήρθε η στιγμή να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

“I did it for me. I liked it. I was good at it and I was… alive.”

Κλαπ κλαπ για τα καλαμπαλίκια σου – επιτέλους Walter.

walter i was alive

10 + 1. Ο Walter σώζει τον Jesse

Season 05, episode 16 – “Felina”

Ο γλυκούλης Jesse είναι αιχμάλωτος. Για αρκετό καιρό. Και ο Walter τον σώζει. Ο Jesse συνεχίζει τη ζωή του και ο Walter μας αποχαιρετά στο φυσικό του περιβάλλον. Εκεί καταλαβαίνεις πως ό,τι και αν έχει γίνει μεταξύ τους, αγαπιούνται. Και ο Walter αποδίδει δικαιοσύνη. Και αποχαιρετάς το Breaking Bad.

Και απλώς καταλαβαίνεις γιατί πήραν και οι 2 Emmy award.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
'
43 - 37
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;