Οι 10 άνθρωποι με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο που δεν έζησαν ποτέ! Μέρος 1ο

robin460-tm

Πολλές και διάφορες είναι οι λίστες των ανθρώπων και των πραγμάτων που άσκησαν μεγάλη επιρροή στον άνθρωπο και είναι πάντα δημοφιλείς. Έτσι και σήμερα σας παρουσιάζουμε μια άλλη λίστα με σημαίνοντες ανθρώπους, που αυτή τη φορά όμως, είναι άνθρωποι που δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα! Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι από τους οποίους μπορούσαμε να διαλέξουμε, και έτσι αυτό μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε ένα αξιόλογο υλικό για το παρόν άρθρο. Ελπίζουμε να συμφωνείτε με τις επιλογές μας, αλλά και αν δεν το κάνετε, μη διστάσετε να γράψετε στα σχόλια την δική σας ξεχωριστή θέση και άποψη!

10. Άγιος Βασίλης

santaclaus

Και ποιο παιδί δεν μεγάλωσε φοβούμενο, μήπως δεν πάρει χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Άγιο Βασίλη σε περίπτωση που ήταν άτακτο και ζωηρό μέσα στη χρονιά; Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν σε όλες τις οικογένειες του δυτικού κόσμου, οι γονείς λένε στα παιδιά τους, ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα τους αφήσει τίποτα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αν  η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και δεν κάθονται φρόνιμα. Παραδόξως όμως, ο “φόβος” αυτός εξανεμίζεται πάντα την παραμονή των Χριστουγέννων, γιατί, όπως ξέρετε, ο Άγιος Βασίλης θα έρθει τελικά, ακόμη και αν κάνουμε κανά παραστράτημα καμιά φορά.

9. Barbie

holidaybarbie07cl

Όπως η Barbie έχει εξελιχθεί από μια όμορφη νεαρή γυναίκα, στην μορφή στην οποία όλα τα κορίτσια θα ήθελαν να μοιάσουν και να προσεγγίσουν όταν μεγαλώσουν, έστω και λίγο, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν ήταν όντως η Barbie που επηρεάζει τα παιδιά, ή τα παιδιά επηρεάζουν μέσα από τις επιλογές τους την Barbie. Υπάρχουν σίγουρα πολλές ομοιότητες. Η Barbie πάντως αντιπροσωπεύει μέσα από την «ύπαρξή» της σχεδόν κάθε δυνατή θηλυκή επιλογή τρόπου ζωής και νομίζω, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία, ότι αποτέλεσε την αρχή του μονοπατιού, που πολλές γυναίκες αποφάσισαν να πάρουν στη ζωή τους. Βέβαια, δεν ξέρω αν πρόκειται για το καλύτερο πρότυπο που υπήρξε ποτέ, και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο χαρακτήρα του μικρού κοριτσιού η μίμηση της Barbie και του τρόπου ζωής της.

8. Robin Hood (Ρομπέν των Δασών)

robin460-tm

Η επιλογή μου αυτή θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε μια συζήτηση για το αν όντως ο Ρομπέν των Δασών υπήρξε στην πραγματικότητα ή όχι, αλλά είμαι της άποψης ότι δεν υπήρχε και είναι προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας και δημιουργικότητας. Ως εκ τούτου, ο ίδιος καταλαμβάνει την όγδοη θέση στη λίστα μας. Είμαι βέβαιος πάλι, ότι όλοι έχουμε ακούσει κάποιον να δικαιολογεί μια κλοπή, όταν το θύμα είναι κάποιος πλούσιος. Και έχετε αναρωτηθεί από που άραγε προήλθε αυτή η δικαιολογία; Σύμφωνα με τις αρχές και τις απόψεις που επικρατούν στις δυτικές κοινωνίες, όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως, πιστεύουμε ότι ο Ρομπέν των Δασών ήταν ένας ήρωας, αν και στην πραγματικότητα ήταν ένας κλέφτης… Η κλοπή είναι πάντα λάθος σαν πράξη, αλλά το γεγονός ότι ο Ρομπέν έδινε όλα τα λεφτά από τις κλοπές του στους φτωχούς, δημιούργησε κάποιες αντιφατικές απόψεις, και αναμφίβολα καλλιέργησε την συμπάθεια προς το πρόσωπό του.

7. Cowboys

cowboyonhorse-tm

Το νούμερο 7 αφορά όλα τα αγόρια! Ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μας, όλα τα αγόρια παίζουν κάποια στιγμή το παιχνίδι «καουμπόηδες και Ινδιάνοι». Ο καουμπόι ήταν ένας μεγάλος ήρωας με ένα λαμπρό όπλο, ο οποίος εκπροσώπησε την ηθική των δυτικών ιδανικών: την λεβεντιά, την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, την προστασία των γυναικών και των παιδιών. Η επίδραση της ταινίας του Cowboy είναι αδιαμφισβήτητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αλλά, για όσους πιστεύουν ότι οι καουμπόηδες ήταν υπαρκτά πρόσωπα, έχουμε να τους πούμε ότι ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε κάποια αντιστοιχία του ήρωα με κάποιο αληθινό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα ο Άγιος Νικόλαος στην περίπτωση του σημερινού Άγιου Βασίλη, και στην εικόνα που προωθείται από τα διαφημίσεις και τον δυτικό τρόπο ζωής.

6. The Marlboro Man

marlboro-man-tm

Πολλοί είναι οι άντρες που καπνίζουν τσιγάρα με φίλτρα. Έχετε όμως αναρωτηθεί από πού ξεκίνησε αυτή τους η συνήθεια; Πριν δεκαετίες, προτού αρχίσει η εκστρατεία “Marlboro Man”, οι “πραγματικοί άνδρες” δεν καπνίζαν ποτέ τσιγάρα με φίλτρα, γιατί ήταν κάτι που συνήθιζαν μόνο οι γυναίκες. Ο σκοπός της εκστρατείας “Marlboro Man” ήταν κατά κύριο λόγο να κάνει τους άνδρες να ξεκινήσουν το κάπνισμα τσιγάρων με φίλτρο marlboro. Η επίδραση της εκστρατείας είναι απολύτως εμφανής ακόμη και στις μέρες μας σε πολλούς ανθρώπους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκστρατεία θεωρείται ότι είναι μία από τις καλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα θηλυκό αρχικά θέμα (Mild as May), που μετατράπηκε μέσα σε λίγους μήνες στην απόλυτη ανδρική διαφήμιση. Α, και μην ξεχνιόμαστε! Ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας δεν υπήρξε ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;