Πέντε τρόποι να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!

fit_bodies

Παρά το γεγονός ότι τρώτε φυσιολογικά, δε χάνεται βάρος; Μήπως κιόλας έχετε παρατηρήσει ότι πήρατε, αντί να χάσετε, μερικά κιλά, χωρίς να έχετε απαρνηθεί τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες;

Ίσως τότε φίλοι μου ο μεταβολισμός σας να βρίσκεται σε λήθαργο, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιεί αποτελεσματικά την ενέργεια που λαμβάνετε από τις τροφές. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να «ξυπνήσετε» και πάλι το μεταβολισμό σας. Δείτε ποιοι είναι:

1. Δοκιμάστε την πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Φτιάξτε ένα θρεπτικό και δροσιστικό smoothie με φρούτα και πάγο, αλλά προσθέστε ένα ακόμη συστατικό που ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό: το συστατικό αυτό είναι η σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος. Η πρωτεΐνη γάλακτος θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες και να κάψετε αποτελεσματικότερα το συσσωρευμένο λίπος. Παράλληλα, βοηθάει το σώμα να διατηρήσει τη μυϊκή του μάζα. Αυτές οι πρωτεΐνες ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό, επειδή κατά τη διάσπασή τους ο οργανισμός καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

2. Πιείτε νερό πριν από το γεύμα.

Πρόσφατη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Χημεία, δείχνει ότι δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, μας βοηθούν να χάσουμε γρηγορότερα περισσότερο βάρος.

3. Παραμείνετε σε εγρήγορση.

Η αδράνεια φέρνει αναπόφευκτα την καταστολή του μεταβολικού ρυθμού. Προσπαθήστε να κάθεστε όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στην διάρκεια της ημέρας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γυμνάζεστε πολλή ώρα σε καθημερινή βάση. Προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και κάντε μια μικρή βόλτα, όσο μιλάτε στο τηλέφωνο. Οποιαδήποτε μορφή δραστηριοποίησης συμβάλλει στο φαινόμενο της θερμογένεσης χωρίς άσκηση (ΝΕΑΤ), δηλαδή την κατανάλωση ενέργειας και θερμίδων από απλές, καθημερινές δραστηριότητες.

4. Πιείτε έναν καφέ παραπάνω.

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και έτσι ενισχύει το μεταβολισμό. Παράλληλα, ο καφές περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Journal of Applied Physiology”, δείχνει επίσης ότι ο καφές μετά τη γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα γλυκογόνου στους μύες, με αποτέλεσμα να αναπληρώνονται ταχύτερα τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού. Ο καφές θα πρέπει φυσικά να καταναλώνεται χωρίς ζάχαρη ή γάλα…

5. Προτιμήστε το γιαούρτι αντί για σνακ.

Το γιαούρτι μας παρέχει ένα είδος λιπαρών οξέων που ονομάζεται συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Το συστατικό αυτό ενισχύει το ρυθμό καύσης του λίπους. Αποφύγετε το γιαούρτι με φρούτα, καθώς μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα πρόσθετης ζάχαρης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;