Φραγκιάς Παρασύρης «Εμείς στο Μαρούσι μπορούμε και θα πετύχουμε να ζούμε σε ένα Δήμο πρότυπο».

parasiris

Neolaia.gr: Είστε μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου. Τι σημαίνει για σας το Μαρούσι;

Φραγκιάς Παρασύρης: Πιστεύω ότι για κάθε άνθρωπο ο τόπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλη του ζωή. Το Μαρούσι για μένα είναι ο τόπος που αγαπώ και έχω επιλέξει σε αυτόν να ζω με την οικογένειά, τα παιδιά μου και να τον μοιράζομαι με τους φίλους και τους υπόλοιπους συνδημότες μου. Για το λόγο αυτό νοιώθω την ευθύνη να προσπαθήσω να κάνω την καθημερινότητα μας ευκολότερη και ανθρώπινη.

Neolaia.gr: Είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου μας, με την παράταξη του κου Γιώργου Πατούλη, «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη». Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά; Πώς προέκυψε αυτή σας η υποψηφιότητα;

Φρ. Παρασύρης: Είναι μεγάλο στοίχημα για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά του Δήμου μας να δεσμευτούμε στο όραμα του Δημάρχου μας ώστε το Μαρούσι να γίνει «πρότυπη πόλη»… όσο και αν αυτό ακούγεται δύσκολο ή ουτοπικό, προσωπικά το πιστεύω και δουλεύω αρκετά χρόνια για τον σκοπό αυτό. Η ενασχόληση μου με τα κοινά έχει ξεκινήσει από το 2006 διότι θεωρώ ότι έχω και τη διάθεση αλλά και τις γνώσεις ώστε να προσφέρω ότι μπορώ για τον τόπο μου.

Neolaia.gr: Κατάγεστε από την Κρήτη από μεγάλη οικογένεια. Θέλετε να μας πείτε μας δυο λόγια για εσάς…

Φρ. Παρασύρης: Κατάγομαι από τον Μυλοπόταμο της Κρήτης και συγκεκριμένα από το χωριό Ζωνιανά. Τόπος όπως γνωρίζεται ηρωικός με περήφανους κατοίκους. Αν και δεν έχω ζήσει στη Μεγαλόνησο πιστεύω ότι έχω γαλουχηθεί με τις αρετές και τις αξίες της, ζώντας σε μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες των Παρασύρηδων που το γενεαλογικό μας δένδρο πηγαίνει πίσω στα 1770… Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου και προσπαθώ να επισκέπτομαι τις ρίζες μου όσο συχνότερα μπορώ…

Neolaia.gr: Βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σας δίνει έμπνευση, ώθηση για δημιουργία αυτή η δύσκολη εποχή που ζούμε;

Φρ. Παρασύρης: Η οικονομική κρίση σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για όσους ασχολούνται με τα κοινά και όσα πρέπει να κάνουμε στο προσεχές διάστημα. Άλλωστε το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Δήμου μας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια κάτω από την καθοδήγηση του κ. Πατούλη αποτελεί την καλύτερη εγγύηση αλλά και απάντηση σε όσους θεωρούν ότι τα χρήματα δεν επαρκούν. Ο σωστός προγραμματισμός των έργων θα υλοποιηθεί κανονικά και θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να εξοικονομηθούν πόροι χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας.

Neolaia.gr: Την επόμενη των εκλογών της 18ης Μαΐου εκλέγεστε Δημοτικός Σύμβουλος. Τι να περιμένουν οι Δημότες από σας; Σε ποιο τομέα θεωρείτε πως έχετε να προσφέρετε περισσότερα;

Φρ. Παρασύρης: Είμαι έτοιμος να προσφέρω οπουδήποτε μου ζητηθεί και όπου ο Δήμαρχός μας θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη και είμαι χρήσιμος. Άλλωστε αυτός γνωρίζει την επαγγελματική μου πορεία και ως συνεργάτης του επί σειρά ετών πιστεύω ότι θα με αξιοποιήσει κατάλληλα… Αυτό που μπορούν να περιμένουν οι συνδημότες μου είναι η ταύτιση των λόγων και των έργων μου καθώς και η διάθεση για προσφορά κυρίως σε αυτούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Neolaia.gr: Θα θέλατε να απευθύνετε κάποιο μήνυμα στους δημότες του Δήμου μας;

Φρ. Παρασύρης: Το να λέμε πολλά και να υποσχόμαστε άλλα τόσα στις μέρες μας είναι μάλλον αδιάφορο για τους πολίτες. Στο Μαρούσι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά και χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Έχουμε τη χαρά να ηγείται σε αυτή την προσπάθεια ένας άνθρωπος που σέβεται και αγαπάει την πόλη του. Αυτή την υποχρέωση έχουμε όλοι μας να τον συνδράμουμε και να πετύχουμε περισσότερα. Εμείς στο Μαρούσι ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα πετύχουμε να ζούμε σε ένα Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ…..

INFO: Γεννήθηκε το 1973 στο Μαρούσι. Κατάγεται από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Πολύζου, και πατέρας δυο κοριτσιών.

Υπηρέτησε την θητεία του στο πυροβολικό ως έφεδρος αξιωματικός.

Είναι ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος εξειδικεύεται σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, φωτοβολταϊκών συστημάτων, και μονάδων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας.

Ήταν ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρίας Εlectric plan Ο.Ε η οποία δραστηριοποιούνταν σε κατασκευή και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και από το 2007 έως σήμερα έχει ατομική επιχείρηση με όλα τα παραπάνω.

Από το 2002 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και στο Αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Δαϊς ως υπεύθυνος λειτουργίας και συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Από το 2007 είναι συνεργάτης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ως τεχνικός σύμβουλος στα θέματα που αφορούν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του δήμου.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κυκλοφορίας και Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;