heROIcs: Οι νικητές του 9ου Global Management Challenge
1 (6)
Από αριστερά προς δεξιά: Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Κοσμήτορας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ηλίας Τατσιόπουλος, τα μέλη της νικήτριας ομάδας Ανδρέας Δημητρίου και Χρήστος Ζαχαρόπουλος και η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της Coca-Cola Hellas κα Νεκταρία Μητράκου.

Η ομάδα φοιτητών “heROIcs”, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Bocconi University και το HEC Paris, κατέκτησε την 1η θέση στον 9ο Τελικό Ελλάδας του διαγωνισμού επιχειρηματικής στρατηγικής, Global Management Challenge και θα διεκδικήσει τη νίκη ανάμεσα σε άλλες 35 χώρες στο Διεθνή Τελικό, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας.

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στις 8 ομάδες Ελλήνων φοιτητών που διακρίθηκαν στον 9ο Διαγωνισμό Ελλάδας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του απαιτητικού και δυναμικού Τελικού Ελλάδας. Οι νικητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1.165 νέους από 50 Πανεπιστήμια της χώρας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση εικονικών επιχειρήσεων, να εργαστούν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και να λάβουν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριος Ηλίας Τατσιόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κύριος Μιχάλης Σφακιανάκης, καθηγητές των διαγωνιζόμενων φοιτητών και εκπρόσωποι των εταιρειών υποστηρικτών του Global Management Challenge. Επιπλέον, εκπροσωπώντας

Η βραδιά έκλεισε με τις ανακοινώσεις των ιδιαίτερα σημαντικών υποτροφιών που προσφέρει η εταιρία συμβούλων PwC, το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το MBA TQM του Πανεπιστημίου Πειραιώς στους δυναμικούς φοιτητές του Global Management Challenge.

7 (1)
Οι φοιτητές της νικήτριας ομάδας του 9ου Διαγωνισμού Global Management Challenge, Χρήστος Ζαχαρόπουλος, Παναγιώτης Μπαφέρος, Γεώργιος Σεκλιζιώτης, Μάριος Θερμός και Ανδρέας Δημητρίου.

Ακολουθεί η τελική κατάταξη των 8 ομάδων του 9ου Τελικού Ελλάδας GMC:

nikites

To Global Management Challenge, είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής με τη συμμετοχή 40 χωρών και παρουσία 35 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους επιχειρηματίες του αύριο, αναδεικνύοντας και καλλιεργώντας το επιχειρηματικό ταλέντο των φοιτητών, με τη χρήση του πιο εξελιγμένου προσομοιωτή επιχειρηματικής στρατηγικής στον κόσμο. Είναι ο μοναδικός επιχειρηματικός διαγωνισμός που φέρει την διαπίστευση του Ευρωπαϊκού Φορέα European Foundation for Management Development (EFMD) CEL for Technology Enhanced Learning. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

2 (2)
Η Γενική Διευθύντρια της διοργανώτριας εταιρείας Mindset κα Βικτώρια Μαχαιριανάκη, ο Κοσμήτορας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ηλίας Τατσιόπουλος, ο Χρήστος Ζαχαρόπουλος μέλος της νικήτριας ομάδας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Ανδρέας Δημητρίου μέλος της νικήτριας ομάδας και η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων, της Coca-Cola Hellas κα Νεκταρία Μητράκου.

9 χρόνια Global Management Challenge στην Ελλάδα:

  • Δωρεάν συμμετοχή πάνω από 1.900 ομάδων φοιτητών στη μαγευτική εμπειρία του GMC στην Ελλάδα από το 2006.
  • 75 συνολικά είναι οι επιχειρήσεις που έχουν υποστηρίξει το GMC στην Ελλάδα.
  • Έχουν δοθεί 7 Υποτροφίες φοίτησης για το International ΜΒΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) &MBA TQM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) από το 2011.
  • Φέτος θα δοθούν 5 συνολικές υποτροφίες.
  • Συμμετοχή της νικήτριας ομάδας στον Παγκόσμιο Τελικό στη Ρωσία, όπου όλες οι ομάδες θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους.
  • Το 2012 η Ελληνική ομάδα κατέκτησε την 5η θέση στον Διεθνή Τελικό στην Ουκρανία.
  • Στο διαγωνισμό GMC διαγωνίζονται φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ της Ελλάδας: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Αθηνών, Δημοκρίτειο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Μακεδονίας, Πατρών, Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ALBA, Deree College και τα ΑΤΕΙ: Αθήνας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πειραιά, Σερρών, Χαλκίδας.
  • Στο GMC Ελλάδας συμμετέχουν και ομάδες φοιτητών από την Κύπρο.
  •  Παράλληλα έχουν λάβει μέρος Έλληνες φοιτητές από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού:

INSEAD, London School of Economics, Warwick Business School Aston School, HEC Business School, Imperial College Business School, Oxford Brookes University, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Brunel University, Cass Business School, City University, Edinburgh Business School,, King’s College , Rotterdam School of Management, Fudan University, Royal Holloway, SUNY University at Buffalo, University of Portsmouth, κ.α.

Tο Global Management Challenge διεθνώς:

  • Ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικότητας.
  • Πάνω από 500.000 διεθνείς συμμετοχές.
  • Ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και σήμερα διεξάγεται σε 40 χώρες.
  • Η Ελλάδα ήταν η 19η χώρα που εντάχθηκε στο GMC το 2006.
  • Άριστη προετοιμασία για την είσοδο στον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Χρήση του πιο σύγχρονου λογισμικού προσομοίωσης: Σφαιρική απεικόνιση της επιχείρησης σε όλους τους λειτουργικούς τομείς, σημαντικές προκλήσεις εξωτερικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος (οικονομική κρίση, συνάλλαγμα, κοινωνικοοικονομικές παράμετροι, εναρμόνιση με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, περιβαλλοντικό προφίλ επιχειρήσεων και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, έμφαση στο Ανθρώπινο δυναμικό).
  • Κάθε χρόνο δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο.
  •  Φέρει τη διαπίστευση του European Foundation of Management Development (CEL– EFMD for Technology Enhanced Learning).Η διάκριση αυτή απονέμεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα με διεθνή ορίζοντες που πραγματεύονται τη διοίκηση επιχειρήσεων και προωθούν το υψηλό επίπεδο γνώσης και πρακτικής αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
  • Αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, μέσα από ένα εξελιγμένο λογισμικό προσομοίωσης που ανανεώνεται κάθε χρόνο.
  • Στο φετινό διαγωνισμό λανσάρεται ένα νέο εξελιγμένο λογισμικού που προσφέρει ακόμα περισσότερο ρεαλισμό με τη χρήση των IRFS (Διεθνών Λογιστικών Προτύπων) και νέων παραμέτρων για την ανάπτυξη υπεύθυνων στελεχών και επιχειρηματιών.
  • Συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και οργανισμοί στον κόσμο.
  • Οι νικήτριες ομάδες από κάθε χώρα συμμετέχουν στον Διεθνή Τελικό εκπροσωπώντας τη χώρα τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;