Ένα γλύκισμα….. σκέτος πειρασμός. Ο συνδυασμός σοκολάτας και καρυδιού, ούτως ή άλλως είναι ανεπανάληπτος. Σε αυτή τη συνταγή η γεύση αυτή απογειώνεται. Δοκιμάστε τη….
Χρόνος: 50 λ
Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά συνταγής
1 δόση ζύμη τάρτας με τη συνταγή μας που θα βρείτε εδώ
Για τη γέμιση
300 γρ. κρέμμα γάλακτος
260 γρ.σοκολάτα κοβερτούρα
60 γρ.βούτυρο ή σησαμέλαιο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
50 γρ. ουίσκι ή λικέρ
3 κ.σ. καρυδόψυχα
Καρύδια χονδροκομμένα για επικάλυψη – διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Έχετε ήδη ετοιμάσει τη τάρτα σύμφωνα με τη συνταγή μας.
Ετοιμάζετε τη κρέμα σοκολάτας:Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ουίσκι ή λικέρ.
Βάζετε σε κατσαρόλι τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση.Μετά τη ρίχνετε στη κρέμα της λιωμένης σοκολάτας μαζί με τη καρυδόψυχα και ανακατεύετε. Αφήστε τη κρέμα να κρυώσει.
Ψήνετε τη ζύμη της τάρτας [αφού τρυπήσετε καλά το πάτο της με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει] για 25-30′ περίπου μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο.
Την αφήνετε να κρυώσει και τη γεμίζετε με το μείγμα της κρέμας σοκολάτας. Περιμένουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα σοκολάτας πριν κόψουμε κομμάτια.
Τη διακοσμείτε με καρύδια και σερβίρετε. Απολαύστε τη.
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
08-01-2024
Μαρούσι