Δύο νέα street art έργα για το... κακό που κάνει η τεχνολογία

653840_banksy_1

Ένα επιβεβαιωμένο έργο του πολυσυζητημένου Βρετανού βετεράνου του stencil, Banksy, και ένα “άγνωστης προέλευσης” έκαναν την εμφάνισή τους για να θίξουν το πόσο έχει αλλάξει τη ζωή μας η τεχνολογία προς το χειρότερο!

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο, του Banksy, σχολιάζει το ρόλο που παίζει η τεχνολογία στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ενώ το δεύτερο ασχολείται με την άνομη χρήση της τεχνολογίας από τις μυστικές υπηρεσίες.

Έτσι, τo πρώτο graffiti, που έκανε πριν λίγο την εμφάνισή του στο επίσημο site του καλλιτέχνη, απεικονίζει ένα ζευγάρι που ενώ αγκαλιάζεται κοιτάζουν τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα την οθόνη του κινητού τους, πίσω από την πλάτη του άλλου.

Μάλιστα, η τοποθεσία του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

banksy_3

Από την άλλη, το δεύτερο graffiti, που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν είναι δικό του, αν και αρκετοί ειδικοί διατείνονται ότι βρίσκεται όντως ο Banksy πίσω από αυτό, εντοπίστηκε εχθές στην αγγλική πόλη Cheltenham, σε πολύ μικρή απόσταση από την έδρα της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας GCHQ.

Το “ανυπόγραφο” στένσιλ που ίσως ανήκει στον Banksy, στο Cheltenham, ντύνει έναν τηλεφωνικό θάλαμο με μορφές μυστικών πρακτόρων που κρατάνε όργανα παρακολούθησης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πως οι κυβερνήσεις παρακολουθούν την επικοινωνία των πολιτών μέσω της τεχνολογίας.

banksy_2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;