Μπαράκ Ομπάμα: Μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου

110325_obama_greece_ap_522_regular

Διακήρυξη του Λευκού Οίκου για την φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου κοινοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, στην οποία αναφέρεται με θερμά λόγια στην Ελλάδα, την οποία θεωρεί «πολύτιμη σύμμαχο» και υπογραμμίζει τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον Ελληνικό λαό.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

Presidential Proclamation
GREEK INDEPENDENCE DAY: A NATIONAL DAY OF CELEBRATION OF GREEK AND AMERICAN DEMOCRACY, 2014 BY THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA A PROCLAMATION

“Σχεδόν δύο αιώνες πριν, οι άνθρωποι στην Ελλάδα διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους και ξεκίνησαν μια μακρά μάχη για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη γενέτειρά της. Οι Ελληνοαμερικανοί διέσχισαν τον ωκεανό για να πολεμήσουν για την ελευθερία της πατρίδας των προγόνων τους και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Ψυχρό Πόλεμο, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν σύμμαχοι πολεμώντας δίπλα-δίπλα. Την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, τιμούμε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και γιορτάζουμε τα δημοκρατικά ιδεώδη στην καρδιά της κοινής ιστορίας μας.

Η σημερινή μορφή διακυβέρνησης της Αμερικής οφείλει πολλά στη μικρή ομάδα των ελληνικών πόλεων-κρατών που πρωτοστάτησε χιλιάδες δημοκρατία χρόνια πριν. Οι Ελληνικές αρχές καθοδήγησαν τους ιδρυτές μας και η ελληνική αρχαιότητα έχει εμπνεύσει τόσο τις γενιές των συγγραφέων και ακτιβιστών όσο και των αρχιτεκτόνων και επιστημόνων μας. Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συμβάλει ως ηγέτες του πολιτισμού, της κοινότητας , των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης. Μέσω των γενεών, έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της διαρκούς δημοκρατίας μας – ενός έθνους που αποδέχεται τις υποχρεώσεις του ενός προς τον άλλο και καταλαβαίνει ότι πρέπει να αυξάνονται και να μειώνονται ως μία.

Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και η φιλία μας παραμένει πιο ισχυρή από ποτέ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να ανασυγκροτήσει την οικονομία της και να φέρει ανακούφιση στον ελληνικό λαό, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν τη συνεχή υποστήριξή τους. Σήμερα, ας επιβεβαιώσουμε έναν δεσμό που εκτείνεται πέρα από την κυβέρνηση, συνδέει τους λαούς μας , και εμπνέει όλους όσους προσπαθούν να επιλέξουν το δικό τους πεπρωμένο.

Επομένως, εγώ, ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και τους νόμους των ΗΠΑ ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου του 2014, ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Με αφορμή την ημέρα αυτή καλώ το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει αυτή την επέτειο με τις κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες”.

Mπαράκ Ομπάμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;