Γερμανική Αριστερά: Μέρκελ-Τσίπρας σημειώσατε «2»

Preisverleihung im Wettbewerb "startsocial 2011/2012"

Ότι «σε ολόκληρη την Ευρώπη η τρόικα συμπεριφέρθηκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και προκάλεσε μεγάλη δυστυχία. Έθεσε τη δημοκρατία εκτός ισχύος, διέλυσε την οικονομία και με τις επιταγές της όχι μόνο δεν ελάφρυνε το χρέος, αλλά το διόγκωσε.

Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι απέτυχε παταγωδώς, χάραξε λάθος πολιτική και τώρα επείγει να της αφαιρεθεί άμεσα η εξουσία από τα χέρια», κι ότι «η πολιτική που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και περισσότερα κοινωνικά στοιχεία. Και κυρίως θα αντιμετώπιζε την τρόικα και τη Γερμανία με περισσότερο τσαγανό, από ό,τι κάνει η νυν κυβέρνηση», είπε η αντιπρόεδρος του Die Linke Ζάρα Βαγκενκνέχτ.

Η κ. Βάγκενκχεντ τόνισε ακόμα ότι «οι πόροι από τα ταμεία στήριξης δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα. Το 94% του ποσού άνω των 200 δισ. ευρώ διοχετεύτηκε στους επενδυτές και στις τράπεζες.

Δηλαδή, με αυτά τα χρήματα δεν στηρίξαμε τις ελληνικές συντάξεις, το ταμείο ανεργίας, δεν έγιναν επενδύσεις στη χώρα, αλλά πήγαν σε πλούσιους επενδυτές – που μέχρι τότε έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας για τους υψηλούς τόκους από την Ελλάδα – για να καλύψουν στην ουσία τις απώλειές τους. Αυτήν την πολιτική σωτηρίας την απορρίπτουμε, κυρίως επειδή συνδέεται με άγρια μέτρα λιτότητας. Δεν λειτούργησε.

Το χρέος είναι υψηλό. Αυτό δείχνει ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα δεν ήταν για τους ανθρώπους αλλά για τις τράπεζες». Παράλληλα, σημείωσε ότι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μοιάζει πλέον αναπόφευκτη παρά τις αντίθετες κορώνες της ευρωπαϊκής ηγεσίας, η οποία κατά την εκτίμησή της θα αναγκαστεί να αναλάβει τις ευθύνες της μεταφοράς στους ευρωπαίους πολίτες του ελληνικού χρέους και θα υποστεί και το κόστος για τους παραπλανητικούς χειρισμούς της απέναντί τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;