Νυχτερινό τρομοκρατικό «πέσιμο» στη Γερμανική πρεσβευτική κατοικία

Βόλφγκανγκ Ντολτ

Καταδίκη από συγκυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και ΔΗΜΑΡ

Ένοπλη επίθεση κατ’ εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ με δύο Καλάσνικοφ και 60 σφαίρες κατά του περιβλήματος της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι σημειώθηκε στις 3:30 π.μ. Ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη είπε στις αρχές ότι οι δράστες ήταν τέσσερις χωρίς να εκδηλώσουν πρόθεση να υπάρξει τραυματισμός τραυματισμός του ιδίου ή του οποιουδήποτε άλλου στο χώρο.

Την επίθεση καταδίκασαν Σαμαράς και Βενιζέλος, με τον πρωθυπουργό να επικοινωνεί με την κ. Μέρκελ και να υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «μόνο για την Ελλάδα δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες» και τον πρεσβευτή Ντολτ να δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι σχέσεις των δύο χωρών. Την ενέργεια καταδίκασαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, όπως και με προσωπική του δήλωση ο αγωνιστής της εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία. Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας».

Ο αντιστασιακός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ως αντίθετη προς τα λαϊκά συμφέροντα την επίθεση στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία, κλείνοντας την ανακοίνωσή του με το στίχο του Αισχύλου που αναφέρει: «Ο πρέσβυς ούτε τύπτεται, ούθ’ υβρίζεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;