ΕΚΠΑ - ΕΜΠ | Οι τελευταίες εξελίξεις της εβδομάδας συγκεντρωτικά

εκπαεμπ

Πολλές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την περασμένη εβδομάδα στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Πάμε να δούμε συγκεντρωτικά όλα τα τελευταία νέα από όλες τις πλευρές διανύοντας ήδη την 10η εβδομάδα συνεχόμενων απεργιών.

Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχαμε με βάση τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, στις 5/11 διακοπή της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ ύστερα από εισβολή φοιτητών χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, ενώ στο ΕΜΠ περίμεναν τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικά από Δευτέρα 11/11.

Στην συνέχεια, με πρωτοβουλία τους οι καθηγητές του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν άμεσα τα μαθήματα ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο και όπως καταλαβαίνουμε άρχισαν όλα να μπαίνουν σε μια σειρά και για τα δύο ΑΕΙ, ενώ είχαμε και τη πρόταση του πρύτανη ΕΜΠ για την έναρξη μαθημάτων στο Ίδρυμα.

Ξαφνικά μια είδηση αλλάζει το σκηνικό με την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου στην δικαιοσύνη για να κριθεί παράνομη η απεργία των διοικητικών

Μία ημέρα μετά στις 6/11, στο ΕΚΠΑ είχαμε μήνυση του συλλόγου των διοικητικών σε βάρος του προέδρου Δημήτρη Μπερσιμά και των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Σημειώνουμε πως η Φιλοσοφική ΕΚΠΑ είναι υπέρ των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων.

Στο ΕΜΠ συγκεκριμένα στις 8/11 ανακοινώνεται πως τα μαθήματα και οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά την Δευτέρα 11/11 με βάση τις πράξεις του πρύτανη με αναλυτικές ανακοινώσεις και τα συναφή, ενώ παράλληλα κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία και στα δύο Ιδρύματα.

Η εβδομάδα δείχνει πως το ΕΜΠ θα ανοίξει ενώ για το ΕΚΠΑ γνωρίζουμε μόνο την τελευταία ανακοίνωση της Συγκλήτου για τις απεργίες.

Και τώρα αρχίζει το ζουμί. Ξαφνικά την περασμένη Κυριακή 10/11 ανακοινώνεται από την Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων του ΕΚΠΑ πως η απεργία συνεχίζεται κανονικότατα από Δευτέρα 11/11, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Σύλλογος Διδασκόντων ΣΘΕ. Παράλληλα πενθήμερη απεργία κήρυξε και η Ομοσπονδία των διοικητικών των ΑΕΙ μέχρι και την Παρασκευή 15/11.

Στο ΕΜΠ την Δευτέρα 11/11 δεν πραγματοποιούνται μαθήματα και εξετάσεις όπως ήταν προγραμματισμένο, με ανακοινώσεις Γ.Σ αποφασίζεται κατάληψη του Πολυτεχνείου μέχρι και την Δευτέρα 18/11.

Τέλος, εχθές Τρίτη 12/11 ζητείται με εντολή εισαγγελέα σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ να διεξαχθεί έρευνα, για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

Το αποκορύφωμα μέχρι στιγμής στο ΕΚΠΑ είναι η είδηση βόμβα της Συγκλήτου που ανακοίνωσε εχθές πως τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά την Τρίτη 19/11.

Αυτά μέχρι στιγμής. Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ σας θέλω συντονισμένους στο Neolaia.gr καθημερινά καθώς και εμείς δίνουμε αγώνα για την καλύτερη ενημέρωσή σας. 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;