Αφιέρωμα | Οι 5 πιο διάσημες θεωρίες συνωμοσίας!

Ένα από τα κοινωνικά φαινόμενα, που πάντα λάτρευα, ήταν οι θεωρίες συνωμοσίας. Θεωρίες που στηρίζονται σε ένα γεγονός (για τον υπόλοιπο κόσμο) και παίρνουν εντελώς διαφορετικές (ακόμα και μεταφυσικές διαστάσεις) για τους συνωμοσιολόγους. Ας δούμε λοιπόν τις 5 πιο γνωστές:

1) Προσσελήνωση

Σύμφωνα με τη συνωμοσία, οι αστροναύτες δεν προσγειώθηκαν ποτέ στη σελήνη. Για την ακρίβεια δεν έφυγαν ποτέ. Καλογυρισμένο έργο του Hollywood, με πιθανό συνεργάτη τη CIA. Οι φωτογραφίες… μιλούν (; ) από μόνες τους, αφού τα τοπία φαίνονται πανομοιότυπα ενώ θεωρητικά απέχουν πολλά μίλια μεταξύ τους,  δεν φαίνεται πουθενά κρατήρας προσεδάφισης, ενώ η σημαία που τοποθέτησαν οι Αμερικανοί αστροναύτες φαίνεται να κυματίζει, παρά το ότι στη Σελήνη δεν πνέουν άνεμοι. Μάλιστα τη δεκαετία του 70, σε σχετικό γκάλοπ (ποιος είπε ότι είναι σημείο των καιρών μας) το 1/3 των Αμερικανών, πίστευε πως δεν έγινε ποτέ η προσσελήνωση. Ένα μικρό βήμα για τον Άρμστρονγκ, ένα τεράστιο για τις συνωμοσίες…

2) 11η Σεπτεμβρίου

Το διάσημο nine eleven, έχει γίνει σειρά από το BBC και έχει πωρώσει (και ενώσει) τους συνωμοσιολόγους όλης της γης. Από πίσω φυσικά οι Εβραίοι ή το Εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ. Μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη θεωρία, αφορούν τον τρόπο κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων, ο οποίος παραπέμπει, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, σε ελεγχόμενη κατεδάφιση με εκρηκτικά. Επιπλέον, οι φωτογραφίες του αεροπλάνου που προσέκρουσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, φαίνονται επεξεργασμένες, με απουσία καθισμάτων επιβατών, αποσκευών, ή πτωμάτων γύρω από τα συντρίμμια του σκάφους. Τέλος, το γεγονός ότι κανένα στρατιωτικό αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από την κοντινή βάση Έντουαρντς για να αναχαιτίσει την πτήση 77, παρά το ότι για 40 ολόκληρα λεπτά βρισκόταν εκτός πορείας, ενισχύει την άποψη των υποστηρικτών της θεωρίας.

3) Περιοχή 51

Προσωπικά η πιο αγαπημένη θεωρία συνωμοσίας, διότι οι εξωγήινοι είναι φτυστοί με το πώς τους έχω φανταστεί εγώ! Μιλάμε για την περιβόητη περιοχή 51 (αμερικανική στρατιωτική βάση), εκεί όπου το 1988 με 1989  είχαμε πτώση πτώση αντικειμένου σε ερημική περιοχή των ΗΠΑ. επίσημη ερμηνεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφέρει ότι πρόκειται για πτώση μετεωρολογικού μπαλονιού. Έχει βουίξει ο τόπος όμως (σου λέει), πως πρόκειται για μέρος όπου οι Αμερικανοί έχουν αλισβερίσια με εξωγήινους ανταλλάσσοντας πληροφορίες και όπλα.. Εξού και το βίντεο (fake όπως λένε οι ειδικοί) που κυκλοφόρησε εκείνη την περίοδο και δείχνει κάτι (τρελούς) επιστήμονες να επεξεργάζονται το κουφάρι ενός εξωγήινου. Βουαλά:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

4)  Εξωγήινα ερπετά – κυβερνήτες

Η Κριστίν Φιτζέραλντ, έμπιστη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ισχυρίζεται ότι η πρώην γυναίκα του Καρόλου της είχε εκμυστηρευθεί ότι ολόκληρη η βασιλική οικογένεια ήταν εξωγήινοι με τη μορφή ερπετών, ενώ μπορούσαν να αλλάζουν μορφή. Ένας πρώην ρεπόρτερ του BBC και γνωστός συνωμοσιολόγος, ο Ντέιβιντ Άικ, υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα ελέγχεται από τους συγκεκριμένους εξωγήινους, οι οποίοι πρέπει να καταναλώνουν ανθρώπινο αίμα προκειμένου να διατηρούν την ανθρώπινη μορφή τους.

Τα «στοιχεία» της θεωρίας βασίζονται σε πλάκες των Σουμέριων που αναφέρονται στους «Ανουνάκι», που σημαίνει «αυτοί που κατέβηκαν στη Γη από τον ουρανό» και διάφορα άλλα στοιχεία που φτάνουν μέχρι τη γενεαλογική σύνδεση της οικογένειας Μπους με τον Οίκο των Ουίνδσορ.

Οοοοκ, πάντως ένας κύριος σήμερα στο τραμ, που χαρακτήρισε τη πεθερά του “φίδι που μου πίνει το αίμα..” δεν νομίζω να εννοούσε κάτι αντίστοιχο…

5) Wingdings των Windows

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε αναφερθεί καθόλου σε μασονικά σύμβολα, αλλά η τελευταία συνωμοσία είναι πολύ ψαγμένη! Πρόκειται για μια από τις δεκάδες διαθέσιμες γραμματοσειρές για τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, η οποία μάλιστα έρχεται προεγκατεστημένη με τα Windows, ήδη από την έκδοση 3.11.

Οποιοσδήποτε πληκτρολογήσει τα λατινικά γράμματα NYC, τη συντομογραφία δηλαδή για την πόλη της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, θα δει στην οθόνη να εμφανίζονται διαδοχικά μία νεκροκεφαλή, το εβραϊκό άστρο και ένα χέρι με τον αντίχειρα προς τα επάνω. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μήνυμα έγκρισης της δολοφονίας Εβραίων, ειδικά εκείνων που ζουν στη συγκεκριμένη πόλη.

Φυσικά η Microsoft το αρνήθηκε ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά μας έπεισε τώρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;