15 λεπτομέρειες του καλύτερου neolaia.gr ως τώρα.

fbcover

Το καινούριο neolaia.gr, ματάκια έχεις και το βλέπεις. Γενικά ελπίζω να σου αρέσει! Επίσης, ελπίζω να βρεις προβλήματα και να τα μοιραστείς μαζί μας, για να τα φτιάξουμε. Αυτό που θα προσφέρω εγώ πάντως, με τούτο εδώ το (ο-θεός-να-το-κάνει-αλλά-πάντα-ήθελα-να-το-πω) πόνημα, είναι ο φωτισμός κάποιων λεπτομερειών με τις οποίες ασχοληθήκαμε τους τελευταίους μήνες, για δύο λόγους: πρώτον για να νιώσεις εσύ φίλε αναγνώστη περήφανος που μας προτιμάς τόσα χρόνια, αλλά και δεύτερον για να προσφέρουμε στην κοινότητα κάποια πράγματα που βρήκαμε/βασιστήκαμε μετά από (πολύ) R&D.

Για το νέο design του neolaia.gr, εστιάσαμε στα παρακάτω, τα οποία το καθένα ξεχωριστά έχουν άμεσο impact στον τρόπο χρήσης του site:

  1. Απίστευτη ταχύτητα απόκρισης σελίδας. Το προφανές ήταν να ξεκινήσω με τα αισθητικά. Αλλά θα ξεκινήσω με τις under-the-hood αλλαγές. Το neolaia.gr έχει ξαναγραφτεί από το μηδέν, όχι για να είναι ακόμη πιο γρήγορο, αλλά για να είναι ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ (για αυτά που φοράει). Λογικά το έχεις καταλάβει ήδη.
  2. Εξαιρετικές τεχνολογίες. Το site υποστηρίζει τεχνολογίες που ειδικά για site με τέτοιου είδους περιεχόμενο, ακούγονται διαπλανητικές (βλ. υποστήριξη parallax scrolling).
  3. Cross Platform. Το site φαίνεται όπως πρέπει να φαίνεται, σε κάθε οθόνη. Fully responsive, ένα site-χαμαιλέοντας για την απόλυτη εμπειρία ανεξαρτήτως πλατφόρμας.
  4. Νέες κατηγορίες περιεχομένου. Σε περίπτωση που το ξέχασες ήδη, το “παλιό” neolaia.gr, στηριζόταν στη λογική “Κοινωνία, Παιδεία, Τεχνολογία, Διασκέδαση”. Αυτή η γκάμα θεματολογίας και κατηγοριοποίησης ισχύει στο site από το 2009 περίπου. Το 2013, αποφασίσαμε πως πρέπει να αλλάξουμε, μιας και η ίδια η κοινωνία και οι εξελίξεις αλλάζουν και μας προλαβαίνουν. Προσαρμόζουμε (θα μπορούσα να πω και “τολμάμε” μιας και είναι σημαντική δομική αλλαγή) λοιπόν τη νέα θεματολογία μας γύρω από το νέο τρόπο ζωής των νέων. Γενικά το “νέο” το χρησιμοποιούμε πολύ εδώ πλέον. Ξανά.
  5. Πρωτοποριακή παρουσίαση περιεχομένου. Από τις λεπτομέρειες στις σελίδες video-content, μέχρι το προτεινόμενο-περιεχόμενο στην πλευρική στήλη με συγκεκριμένα λογικά κριτήρια, έχουμε φάει αρκετές εργατοώρες για να βλέπει ο κάθε χρήστης αυτό που τον ενδιαφέρει και όχι άσχετο (ή και άχρηστο για αυτόν) περιεχόμενο.
  6. Πραγματικά value adding υπηρεσίες. Ασχοληθήκαμε με κάθε σελίδα υπηρεσιών αυτόνομα και ανεξάρτητα. Κάναμε επιλογή των υπηρεσιών που είδαμε πως η πλειοψηφία των χρηστών προτιμάει και κάτσαμε και τις δουλέψαμε κάθε μία ξεχωριστά. Από τα Games μέχρι το Food & Drink, κάθε κατηγορία είναι μοναδική και θα μπορούσε να σταθεί ως microsite.
  7. Πρωτοπόρα αλλά οικεία κεντρική σελίδα. Η κεντρική σελίδα είναι γεμάτη λεπτομέρειες που βελτιστοποιούν την εμπειρία του χρήστη, βοηθώντας τον να μαντέψει το περιεχόμενο του κάθε συνδέσμου χωρίς να κάνει κλικ, ώστε να βρίσκει πιο γρήγορα αυτό που τον ενδιαφέρει.
  8. Επαναστατικά συνδυασμένο sticky και mega μενού. Μεγάλη υπόθεση. Mega Menu στην κορυφή της σελίδας και ένα “γρήγορο” και “έξυπνο” σταθερό μενού στο scroll down συνδυάζονται αρμονικά για να αποφεύγονται ενδιάμεσα κλικς που χαλάνε την εμπειρία του χρήστη.
  9. Εστίαση υπηρεσιών και περιεχομένου στην κατηγορία της καριέρας. Δεν θα πω πως καταπολεμάμε την ανεργία. Θα πω πως έχουμε προσαρμοστεί πολύ όμως. Jobs με συλλογή αγγελιών από τα μεγαλύτερα sites με αγγελίες, σεμινάρια με αυτόματο feeding από το μικρό αδερφάκι του neolaia.gr, το paso.gr, άρθρα για επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Πραγματικό added value στους χρήστες. Όχι μόνο στα λόγια.
  10. Η “όλοι-δρόμοι-οδηγούν-στη-Ρώμη” περιήγηση. Σε κάθε άρθρο, θα δεις πολλούς τρόπους αρχειοθέτησης, αλλά και προβολής σχετικού περιεχομένου. Τα άρθρα που θα ήθελε ο χρήστης, είναι τα άρθρα που θα του δώσει το διαχειριστικό σύστημα. Αυτόματα, λειτουργικά και (πάνω από όλα) ανώνυμα.
  11. State-of-the-art χρωματικές παλέτες. Προσεκτικά επιλεγμένοι χρωματισμοί, με τη σύγχρονη αισθητική στο design, την οποία δηλώνουμε με περισσό θράσσος πως “μυριστήκαμε” ήδη από τον προηγούμενο σχεδιασμό (2011) και χτίσαμε πάνω σε αυτό. Καθαρά, πλακάτα χρώματα με ξεκάθαρες επιφάνειες, ήταν αυτό που το 2011 φαινόταν “risky” και τώρα είναι κανόνας για κάθε design που σέβεται τον εαυτό του.
  12. Επιτηδευμένη απλότητα και όχι απλοϊκότητα. Η διαδικασία όπου κάνεις απλό και οικείο για κάθε αναγνώστη, παλιό και νέο, μία ιστοσελίδα που κουβαλάει περισσότερες από 50.000 σελίδες περιεχομένου, αλλάζοντας μάλιστα δομικά τόσο τις κατηγορίες περιεχομένου όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, είναι ιδιαίτερα απαιτητική (και ελπίζουμε να μας βγει). Αν το πετύχαμε, θα το δείξει ο χρόνος, πάντως όλες οι αλλαγές έγιναν με βάση ανάλυσης συμπεριφοράς χρηστών και της δικής μας εκτίμησης για το πως το site θα είναι απλό, εύχρηστο και οικείο στους χρήστες, από όποια συσκευή και αν το επισκέπτονται.
  13. Με μία λέξη: Εμπειρία χρήστη! Όταν είσαι στην αρχική σελίδα και δημοσιεύεται νέο άρθρο, σου εμφανίζεται ειδοποίηση για να κάνεις refresh, και στην σελίδα και στο favicon. Τόσο απλά.
  14. Συνεχής εξέλιξη: Το κομμάτι “Houses” για παράδειγμα, είναι μία βελτίωση που θα έρθει και απλά έχει προβλεφθεί στο αρχικό design. Το στήσιμο της σελίδας έχει πρόβλεψη και για άλλα features, τα οποία θα δούμε εν καιρώ!
  15. Bonus λεπτομέρεια γιατί το 15 είναι πιο ωραίο νούμερο: Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να βγει ένα τέτοιο πράγμα (μιλάμε πραγματικά για τεράστια δουλειά, όσο και αν μπορεί να μηn φαίνεται) είναι μία δεμένη ομάδα. Η σημαντικότερη λεπτομέρεια που κάνει αυτό το neolaia.gr να είναι το καλύτερο neolaia ως τώρα, είναι το μεράκι που είχε η ομάδα που εργάστηκε στο να το δημιουργήσει. Η a, ετοίμασε ένα framework στο διαχειριστικό σύστημα του site, το οποίο θα ζήλευαν μεγάλα media διεθνώς, ενώ συνεργάτες και φίλοι με πολλά χρόνια εμπειρίας στα ιντερνέτς σήκωσαν τα μανίκια μαζί μας για αυτά τα πολλά-μικρά-μεγάλα πράγματα: Νικόλας, Σπύρος, Γιάννης, Βάσω, Χάρης, Γιώργος, Γιώργος, Γιάννης, Πάνος, Αλέξανδρος, είναι μερικοί μόνο από τη dream team από την οποία πέρασε η κάθε σελίδα για… έλεγχο.

Φτου φτου φτου, αρχή είναι ακόμη, λάθη και στραβά θα βρεθούν σίγουρα, feedback έχουμε τρελή ανάγκη, fingers crossed και προσαρμοζόμαστε αναλόγως! Εσένα φίλε αναγνώστη που άντεξες και διάβασες ως εδώ κάτω, πως σου φαίνεται;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;