Ολάντ | Σώσαμε την Ελλάδα, να σώσουμε και την Ευρώπη!

olant

Οικονομική κυβέρνηση γύρω από έναν ισχυρό πρόεδρο, φροντίδα για τους νέους και το μέλλον και έμφαση στην επίλυση του ενεργειακού με ΑΠΕ

Υπέρ της οικονομικής κυβέρνησης και της προώθησης της πολιτικής ένωσης της Ε.Ε. τάχθηκε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ ανάμεσα σε άλλα που είπε έκανε αναφορά για πραγματοποιηθείσα διάσωση της Ελλάδας που δεν ήταν δεδομένη όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας του και για ανάγκη επιστροφής σε συνεχή κίνηση της Ε.Ε. πράγμα που κατά τη γνώμη του αποτελεί την κινητήριο δύναμή της αλλά και τη συνταγή αντιμετώπισης της ύφεσης που προκλήθηκε από την κρίση που σύμφωνα με την άποψή του έχει πια ξεπεραστεί.

Αναλυτικότερα τόνισε ότι: «Από την αρχή της εκλογής μου, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη, και αυτή βελτιώθηκε. Κοιτώντας το χρόνο που πέρασε βλέπω ότι η ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε, τα απαραίτητα εργαλεία αλληλεγγύης υιοθετήθηκαν, η τραπεζική ένωση συμφωνήθηκε, έχουμε νέες ιδέες για την ΕΚΤ, η Ελλάδα που απειλείτο με έξοδο από την ευρωζώνη διασώθηκε, όπως και άλλες χώρες, το επιτόκιο δανεισμού που για πολλές χώρες ήταν δυσβάστακτο μειώθηκε… Αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν γιατί η Γαλλία έπαιξε το συνδετικό ρόλο ανάμεσα στην Ευρώπη του βορρά και αυτήν του νότου, στο πλαίσιο της απαραίτητης για την Ευρώπη Γαλλογερμανικής συνεργασίας, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος».

Επίσης ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε σε τρεις συγκεκριμένες επικείμενες πρωτοβουλίες του:

– Την δημιουργία μιας «οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης», που θα συνεδριάζει κάθε μήνα, γύρω από έναν πρόεδρο. Η «κυβέρνηση» αυτή θα εξετάζει τις σημαντικότερες οικονομικές αποφάσεις των κρατών μελών, θα φροντίζει για την εναρμόνιση της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής, την κοινωνική σύγκλιση προς τα άνω, και τα σχέδια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

– Τη φροντίδα για τους νέους και το μέλλον, με την πλήρη αξιοποίηση των 6 δισεκατ. ευρώ που προβλέπονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

– Τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής κοινότητας για την Ενέργεια, με στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;