«Greek Crisis walk» | Η κρίση ως... αξιοθέατο

Με τίτλο «Greek Crisis walk» το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Context Travel προσφέρει τρίωρο τουρ στην Αθήνα και ξενάγηση από οικονομολόγους για τα αίτια της κρίσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα kerdos, το «Greek Crisis walk» κοστίζει 70 ευρώ κατ’ άτομο ή 305 ευρώ για ομάδα 5 ατόμων, ενώ το τουρ, με τα πόδια, ξεκινά από το Σύνταγμα και τη Βουλή, με αναφορές στις διαδηλώσεις και τους αγανακτισμένους και συνεχίζεται ουσιαστικά σε όλα τα σημεία του κέντρου, που έγιναν «πρωτοσέλιδα» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο σκοπός, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, είναι οι μετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθύτερα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης.

Έτσι, στη συνέχεια ο περίπατος οδηγεί στην οδό Πανεπιστημίου, με στάση στην Τράπεζα της Ελλάδος και τη σχετική ενημέρωση (και για τις πτωχεύσεις του παρελθόντος), «περνάει» από τη Σοφοκλέους (με ενημέρωση ότι στέγαζε το χρηματιστήριο και αναφορές ότι ίσως η φούσκα του 1999 να είναι η «ρίζα» της κρίσης, όπως και το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων).

Στην ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, που θα ακούσουν οι τουρίστες της ομάδας, γίνεται αναφορά στην άνοδο της άκρας Δεξιάς και της «Χρυσής Αυγής», που την αποδίδει στη βαθιά φτώχεια της πρώην μεσαίας τάξης και εν τέλει το τουρ καταλήγει σε κάποιο στέκι με ελληνικό κρασί.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;