Ελληνικές Start Ups | GloVo | Connecting Volunteers To Events

Καλησπέρα, από σήμερα στο neolaia.gr, ξεκινάει μία νέα ενότητα, που αφορά Ελληνικές Start Ups. Πολύ μεγάλη μας χαρά, να φιλοξενούμε τα παιδιά από το GloVo, την start up που πήρε το δεύτερο βραβείο στο Startup Weekend University.

  • Ποιοι είστε;

Κωσταπάνος Μηλιαρέσης (CEO): 21 ετών, φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άρης Κωνσταντινίδης (Business Manager): 21 ετών, φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χάρης Νινιός (CTO): 19 ετών, φοιτητής του τμήματος Λογιστικής του ΑΤΕΙ Χαλκίδας

Χρήστος Παναγιώτου (Graphic Designer): 22 ετών, φοιτητής του τμήματος Γραφιστικής στο ΑΤΕΙ Αθήνας

Γιάννης Τσιμαλής (IT Specialist): 21 ετών, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αργυρώ Τζιτζή (Media Specialist): 22 ετών, φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

  • Τι είναι η GloVo και ποιες ανάγκες καλύπτει;

Η GloVo είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, στην οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές και να συμμετέχουν σε κάθε είδους events ανάλογα με την τοποθεσία τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητές τους. Επίσης οι διοργανωτές εκδηλώσεων και events μπορούν να επωφεληθούν από την ιστοσελίδα μας βρίσκοντας εθελοντές που θα απασχοληθούν στο δικό τους event. Με άλλα λόγια αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου το κομμάτι των εθελοντών σε ένα event όσον αφορά τη στελέχωση, την επιλογή, την εκπαίδευση και προετοιμασία και τέλος την επίβλεψη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το όνομα προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Global Volunteers, που σημαίνει Παγκόσμιοι Εθελοντές.

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τη συμμετοχή του Κωσταπάνου στη διοργάνωση events και από συζητήσεις του με ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά δεν μπορούσαν είτε λόγω έλλειψης έγκαιρης ενημέρωσης, είτε επειδή δεν είχαν κάποιο γνωστό για να τους δώσει πρόσβαση. Από την άλλη μεριά οι διοργανωτές των events έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν εθελοντές για τα events τους, με συνέπεια το αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητικό ποσοτικά και ποιοτικά. Έχοντας εντοπίσει λοιπόν αυτό το πρόβλημα, θελήσαμε να το επιλύσουμε με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούμε μια μεγαλύτερη αξία και για τα events και για τους εθελοντές και για την κοινωνία συνολικά.

  • Πώς θα μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να το χρησιμοποιήσει;

Κάποιος που ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής στη GloVo, μπορεί να εγγραφεί συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία του και άλλες πληροφορίες όπως ενδιαφέροντα, hobbies, σπουδές κλπ, έτσι ώστε κάθε φορά που θα υπάρχει στο πρόγραμμα ένα event, να ενημερώνεται αυτόματα και να επιλέγει αν θα δηλώσει συμμετοχή ή όχι. Από την άλλη, ένας ενδιαφερόμενος διοργανωτής event μπορεί να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα για events με τις πληροφορίες του event που διοργανώνει και τις απαιτήσεις του σε εθελοντές. Η GloVo στη συνέχεια επιλέγει τους πιο κατάλληλους εθελοντές για το συγκεκριμένο event, τους εκπαιδεύει και φροντίζει ώστε το όφελος που θα έχουν οι εθελοντές και ο event organizer από αυτή τη συνεργασία να είναι το μέγιστο δυνατό.

  • Οι καθηγητές στις σχολές σας, σας έχουν βοηθήσει καθόλου;

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ζητήσει κάποια σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές μας, όμως αρκετοί μας έχουν ήδη γνωστοποιήσει την επιθυμία τους να μας βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σίγουρα στο μέλλον θα χρειαστούμε τις πολύτιμες γνώσεις τους και τη βοήθειά τους για να αναπτυχθούμε στο επίπεδο που θέλουμε.

  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα της GloVo και ποιες οι φιλοδοξίες σας γύρω από αυτό;

Έχουμε ήδη συνεργαστεί με περίπου 10 events, ανάμεσα στα οποία είναι το TEDx Athens 2012,το TEDx Kalamata το 14ο συνέδριο της Infocom (το μεγαλύτερο συνέδριο για εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, το WOWZAPP Hackathon (την παρουσίαση των Windows 8 στην Ελλάδα) και το Meet Greece v2.0. Στόχος μας είναι μέσα στο 2013 να συμμετάσχουμε σε events σε όλη την Ελλάδα και ήδη έχουμε προτάσεις για συμμετοχή μας σε events σε χώρες του εξωτερικού. Επίσης θέλουμε μέσα από τη δράση μας να βοηθήσουμε στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του εθελοντή και να ενισχύσουμε την αξία της, η οποία έχει αλλοιωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, ήδη προγραμματίζουμε δικές μας ανεξάρτητες εθελοντικές δράσεις ποικίλου περιεχομένου και ομιλίες σε διάφορες εθελοντικές ομάδες πάνω στην αποτελεσματική διαχείριση των εθελοντών και στο πώς μπορεί η εθελοντική δράση να είναι εποικοδομητική και επωφελής όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον εθελοντή.

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες μας γύρω από αυτό, προς το παρόν απολαμβάνουμε την εμπειρία, προσπαθούμε να μάθουμε όσο περισσότερα μπορούμε γύρω από τα startups και αναμφίβολα προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το βιογραφικό μας. Φυσικά δεν αποκλείουμε τίποτα και είμαστε αφοσιωμένοι στο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, πατώντας καλά στη γη.

  • Διακρίνετε μία γενικότερη “αναγέννηση” στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας;

Όλο αυτό το διάστημα που κινούμαστε στους χώρους των startups, των νέων επιχειρηματιών και των συνεδρίων, διακρίνουμε όντως μία όλο και μεγαλύτερη κινητικότητα στους νέους ανθρώπους. Αναμφίβολα η κρίση έχει παίξει το ρόλο της και όλο και περισσότεροι επιχειρούν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, τώρα που οι συμβατικές δουλειές δεν αποτελούν διέξοδο. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως τώρα είναι και η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει και μία στήριξη από το κράτος και όλους τους φορείς, αλλά και από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει αυτή η σιωπηρή πλειοψηφία των νέων που θέλουν να κάνουν πράγματα για την Ελλάδα να αποκτήσει τη φωνή της και να στηριχθεί από όλους για να δώσει μια νέα ώθηση στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

  • Προτείνετε στους συνομηλίκους σας να ασχοληθούν με τη δημιουργία startup; Τι έχετε κερδίσει εσείς από τη μέχρι τώρα πορεία σας;

Θα προτείναμε με κλειστά μάτια στους συνομηλίκους μας να ξεκινήσουν ένα startup. Ο όρος αποτυχία δεν θα πρέπει να τους απασχολεί, γιατί αν δεν αποτύχεις δε θα μάθεις. Σίγουρα για να δημιουργήσεις κάτι καλό και βιώσιμο, θα κουραστείς, αλλά όμως η προσπάθεια είναι που μετράει, είτε πετύχει στο τέλος, είτε δεν πετύχει. Η συμβουλή μας προς όλους είναι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με όλες τους τις δυνάμεις, είτε αυτά έχουν να κάνουν με startups, είτε όχι. Το σημαντικό είναι αυτό που κάνεις να σε γεμίζει και να σε ενθουσιάζει μετά από 5 χρόνια, όσο και την πρώτη μέρα. Το κυριότερο που έχουμε κερδίσει εμείς από αυτήν τη διαδικασία είναι πέντε καινούργιους φίλους, με τους οποίους περνάμε καλά, δημιουργούμε, μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και βιώνουμε συναρπαστικές εμπειρίες. Ασφαλώς έχουμε αποκτήσει καινούργιες γνώσεις, έχουμε αναπτύξει νέες ικανότητες και έχουμε επεκτείνει το δίκτυο γνωριμιών μας, όμως στο τέλος αυτό που μένει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μοναδικές στιγμές που ζούμε καθημερινά στα meetings, τα trainings και τα events μας.

Links:

Site | glovo.com.gr
Facebook | facebook.com/GloVoPlatform
Twitter | twitter.com/GloVo_Platform

Tο βίντεο είναι από τις 100 μέρες GloVo, που έκλεισαν τα παιδιά. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή τύχη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;