Εβδομαδιαίες προβλέψεις: Νύχτα Χριστουγέννων και Πανσέληνος Δεκεμβρίου

της Λίλιαν Σίμου

Η εβδομάδα μας έχει δύο όμορφες στιγμές, την Νύχτα των Χριστουγέννων και την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου στις 7 Καρκίνου. Ας δούμε τα βασικά τους στοιχεία πριν τις συμβουλές των ημερών. Οι ημέρες δημιουργούν συγκινησιακή φόρτιση και συχνά ευαισθητοποιούν τις ευάλωτες πλευρές μας. Εκείνο που χρειάζεται είναι μία καλή συντροφιά και θετική σκέψη. Όσο κι αν είναι δύσκολη η καθημερινότητα, όλα ρέουν και κυλούν, θα φύγουν και τα προβλήματα της εποχής.

Στην νύχτα των Χριστουγέννων, η Σελήνη θα βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας με τον Ν. Δεσμό της στον Ταύρο και ο Άρης θα είναι σε κρίσιμη μοίρα, αλλά δυνατός λόγω της έξαρσής του. Αμέσως μετά θα περάσει στον Υδροχόο. Ο Ήλιος θα τετραγωνίζεται από τον Ουρανό. Ενώ η Αφροδίτη (κυβερνήτης της Σελήνης) είναι σε αντίθεση με τον Δία.

Η σύνθεση των στοιχείων φέρνει ένταση, αλλά και την απαιτητική ανάγκη για αλλαγή και ανατροπή καταστάσεων που μας έχουν κουράσει. Ίσως πρέπει να επαναστατήσουμε τελικά και να απαλλαγούμε από δύσκολες σχέσεις, ή δεσμεύσεις που δεν μας χαροποιούν πλέον. Η αποκοπή δημιουργεί ένα ρίσκο, αλλά τελικά έχουμε την δύναμη να το πετύχουμε και να φέρουμε τον άνεμο της αλλαγής στη ζωή μας.

Μνήμες ζεστασιάς και χαράς, απολαύσεων του χθες, ή των παιδικών μας χρόνων, είναι μία νότα νοσταλγίας. Συντροφεύουν πάντα μέρες γιορτινές και απλώνουν μία μελαγχολία. Η Σελήνη όμως σχηματίζει σταδιακά τρίγωνο με τον Άρη. Έχουμε λοιπόν το σθένος να αντιδράσουμε αναπολώντας τις όμορφες στιγμές και αναζητώντας την θαλπωρή που μας εκφράζει.

Στις 28 του μήνα, η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου προβάλλει πιέσεις συγκινησιακές και στην ουσία μας θυμίζει τις δυσκολίες που ξεκίνησαν εδώ και μία διετία περίπου. Ένας διάχυτος εκνευρισμός, ή έλλειψη υπομονής, ας μην γίνουν αφορμή για παρορμητικές κινήσεις και ας μην βιαστούμε για συμπεράσματα. Στην ουσία, αυτό που μετρά, είναι το εξάγωνο του Κρόνου προς τον Πλούτωνα σε αμοιβαία υποδοχή, που προσδίδει υπομονή, αντοχή και σύνεση, όπως και το τρίγωνο του Άρη προς τον Δία, το οποίο μέσα στις επόμενες μέρες, θα μας οδηγήσει σε νέες προοπτικές.

Πολλές προβλέψεις για το νέο έτος αναρτώνται τις επόμενες ημέρες στο astrolife.gr

Οι συμβουλές μας για την Νύχτα Χριστουγέννων και την Πανσέληνο, για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο

Κριός

Νύχτα Χριστουγέννων

Ό,τι ζήσατε και ήταν πολύτιμο, απολαυστικό και ζεστό, έρχεται στον νου και σας προσφέρει γλυκές μνήμες. Η ζωή κυλά με βάση όσα όμορφα βιώθηκαν. Σας δίνει δύναμη! Χαρείτε με αγαπημένους σας την γιορτινή ατμόσφαιρα, με εκείνους που ξεχωρίζουν για σας και σας αγγίζουν πραγματικά. Η διασκέδαση και η έξοδος είναι απαραίτητες. Ένα ταξίδι θα ήταν ιδανικό, ή μία ψυχαγωγική βραδιά, με γεύμα εξωτικών γεύσεων και ξένη μουσική.

Πανσέληνος

Η έλλειψη υπομονής που σας χαρακτηρίζει, είναι ένα πρόβλημα αυτές τις μέρες. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, να φανείτε αντιδραστικοί και να έχετε ένα δημιουργήσετε προβλήματα στην οικογένεια. Πλησιάστε με ευαισθησία τους οικείους σας.

Ταύρος

Νύχτα Χριστουγέννων

Μία ελκυστική και ζεστή προσωπικότητα είναι αυτό που εκπέμπετε! Μην διστάσετε να απαντήσετε θετικά σε προσκλήσεις, ή συναντήστε φίλους, προσκαλέστε τους με δική σας πρωτοβουλία και διασκεδάστε! Η αγωνία για τα οικονομικά σας, ας μείνει στο περιθώριο αυτές τις όμορφες μέρες, η φιλική συζήτηση και η προσωπική σας λάμψη, θα δώσουν ένα τόνο ανεμελιάς και χαλάρωσης. Ένα δείπνο με αρώματα και γεύσεις γλυκές, ίσως είναι το καλύτερο που θα σας βοηθούσε να απολαύσετε την ζωή, με τα θετικά και αρνητικά της!

Πανσέληνος

Η καθημερινότητα επιστρέφει λίγο μετά την γιορτή των Χριστουγέννων και σας φορτίζει με την αγωνία των υποχρεώσεων. Διατηρήστε χαμηλούς τόνους και ρυθμούς και ασχοληθείτε με τα θέματα που μπορούν να επιλυθούν άμεσα. Μία νέα γνωριμία θα σας φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Δίδυμοι

Νύχτα Χριστουγέννων

Ρομαντική ατμόσφαιρα και μία σχέση που σας προκαλεί νοσταλγία, είναι αυτό που επικρατεί στην γιορτινή εικόνα της ημέρας. Αλλά ας μην παραμείνετε στην ονειροπόληση. Μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε! Με το ταίρι σας, βρείτε χρόνο για προσωπικές στιγμές, αλλά και ένα δείπνο σε ένα χώρο διακριτικό και ήρεμο. Μία απόδραση μακριά από τα γνωστά σας στέκια, θα ήταν το καλύτερο για σας! Αν είστε μόνοι, θα ήταν προτιμότερο να διασκεδάσετε φλερτάροντας ανέμελα.

Πανσέληνος

Προσοχή στα έξοδα και στην γενναιοδωρία σας. Ένα ταξίδι θα σας δώσει χαρά, να φέρει νέες γνωριμίες και ενδεχομένως μία ερωτική πρόκληση. Πριν αποφασίσετε παρορμητικά, ενδεχομένως πρέπει να σκεφθείτε αν αξίζει να ρισκάρετε.

Καρκίνος

Νύχτα Χριστουγέννων

Με ευχάριστη φιλική συντροφιά θα ήταν όμορφη η βραδιά για σας. Κυρίως με παλιούς καλούς φίλους, να θυμηθείτε γεύσεις και εμπειρίες που μοιραστήκατε στο παρελθόν. Διασκεδάστε σε ένα χώρο που προσφέρει φαγητό, ζεστή ατμόσφαιρα και χαρά. Ίσως είναι η βραδιά, που θα σας κάνει να σκεφθείτε σοβαρά την σχέση σας, να την επισημοποιήσετε ή να την κοινοποιήσετε. Αν είστε μόνοι, θα αισθανθείτε πλέον την επιθυμία για να βρείτε το ιδανικό σας ταίρι!

Πανσέληνος

Έντονες συγκινήσεις και μία φόρτιση που προκαλείται από υποχρεώσεις και προβλήματα της τελευταίας διετίας, σας δημιουργούν κόπωση. Αποφύγετε να αντιδράσετε παρορμητικά, γιατί θα έρθετε σε σοβαρή ρήξη με το ταίρι σας ή ένα συνεργάτη. Μία ευκαιρία να αλλάξετε στάση και να μην είστε τόσο κτητικοί!

Λέων

Νύχτα Χριστουγέννων

Η γιορτή θα ήταν καλό να σας βρει σε ένα προσωπικό χώρο, αν και θα νοσταλγείτε έντονα τις κοινωνικές γιορτές του παρελθόντος. Θα επιδιώξετε να συμμετέχετε σε μία λαμπερή γιορτή ξανά, αλλά αν δεν είναι δυνατόν, θα περάσετε όμορφα με άτομα που προσφέρουν αποκλειστικότητα και θα αφιερώσουν χρόνο για σας. Η ατμόσφαιρα θα είναι ζεστή, οικεία και ξεχωριστή! Αν δεχθείτε περισσότερες από μία προσκλήσεις, θα είστε σε δίλημμα. Ωστόσο, μπορείτε να διασκεδάσετε με λίγους και εκλεκτούς!

Πανσέληνος

Οι πολλές υποχρεώσεις σας δημιουργούν εκνευρισμό και δεν έχετε υπομονή με τους υφισταμένους σας. Επειδή τα προβλήματα είναι γνωστά, σας προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Νέες γνωριμίες, ή μία πιο χαλαρή συνεργασία, δίχως πολλές πιέσεις, θα είναι το κλειδί για να αισθανθείτε ελεύθεροι…

Παρθένος

Νύχτα Χριστουγέννων

Ένα ταξίδι θα ήταν το καλύτερο για σας αυτές τις μέρες! Αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, τότε καλύτερα ταξιδέψτε μέσω της γεύσης, σε τόπους που ονειρεύεστε… Επομένως, ένα ξεχωριστό δείπνο θα είναι ιδανικό και θα σας προσφέρει απολαύσεις που συνήθως δεν δίνετε σαν δώρο στον εαυτό σας. Αφοσιωθείτε στο ταίρι σας, ή στους αγαπημένους σας και διασκεδάστε. Αν είστε αδέσμευτοι, ήρθε η στιγμή να κατακτήσετε και να διεκδικήσετε την αγάπη!

Πανσέληνος

Λιγότερο έντονη θα είναι για σας η επιρροή της Πανσελήνου, αφού δεν σας κουράζει όπως άλλους. Θα είναι απαραίτητο όμως να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, όταν φίλοι παρορμητικά αντιδράσουν σε σχέση με κάποιες προσωπικές σας επιλογές.

Ζυγός

Νύχτα Χριστουγέννων

Η νοσταλγία των Χριστουγέννων σας αγγίζει, αλλά παράλληλα έχετε την επιθυμία να διασκεδάσετε και να χαρείτε. Επομένως, θα είναι εύκολο για σας, να συναντήσετε φίλους και γνωστούς, να μοιραστείτε όμορφες στιγμές κοντά τους, με χαρά, χαλαρή διάθεση, χιούμορ, ίσως και φλερτ… Αφιερώστε χρόνο όμως και σε ανθρώπους για τους οποίους αισθάνεστε πως έχετε υποχρέωση, κυρίως αν είναι ηλικιωμένα πρόσωπα της οικογένειας.

Πανσέληνος

Μία κρίση στις σχέσεις που έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν, επανέρχεται και σας δημιουργεί εκνευρισμό. Η σύνεση και η εμπειρία του χθες, θα σας βοηθήσουν να μην έρθετε σε ρήξη, κυρίως μέσα στον κοινωνικό σας κύκλο. Ένα αγαπημένο πρόσωπο θα σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε από δυσάρεστες καταστάσεις.

Σκορπιός

Νύχτα Χριστουγέννων

Όμορφες στιγμές θα περάσετε με το ταίρι σας, αναπολώντας ίσως το παρελθόν και επιδιώκοντας να αναβιώσετε την ζεστασιά και την απόλαυση κοντά του. Είναι στο χέρι σας να δώσετε νόημα στις μέρες των γιορτών και να αισθανθείτε σταθερότητα, χαρά και ολοκλήρωση. Γενναιόδωροι θα είστε και θα προσφέρετε δώρα σε όσους θεωρείτε πως είναι ξεχωριστοί στη ζωή σας.

Πανσέληνος

Αποδέκτες της έντασης του στενού σας περιβάλλοντος, γίνεστε και αντιδράτε με ανυπόμονο τρόπο. Ενδεχομένως δεν θέλετε την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος και η στάση σας είναι αρκετά επίμονη ή δογματική. Αποφύγετε να αναμιχθείτε σε διενέξεις. Αντίθετα, θα δεχθείτε εκπλήξεις από το οικείο σας περιβάλλον.

Τοξότης

Νύχτα Χριστουγέννων

Με άνεση, καλή διάθεση και χιούμορ, σας περιμένει η περίοδος αυτή και σας προσφέρει ευκαιρίες για διασκέδαση. Προσκλήσεις από φίλους ή πολλά σχέδια με το ταίρι σας, σας κάνουν χαρούμενους και ξεφεύγετε από τις έγνοιες. Μην σπαταλήσετε τον χρόνο σας, αντίθετα αφιερώστε τον σε ευχάριστη συντροφιά. Σταθερή αξία είναι ό,τι σας δίδαξε το χθες, πάνω στην αγάπη ή σε καθημερινές χαρές. Γευτείτε τα δώρα της ζωής!

Πανσέληνος

Προσοχή στην διαχείριση των εισοδημάτων σας αυτή την περίοδο. Απρόβλεπτες δαπάνες σας δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Παράλληλα, αλλάζουν αξίες και αξιολογείτε τη ζωή με εντελώς ανατρεπτικό τρόπο! Χρειάζεστε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους, για να προχωρήσετε δυναμικά.

Αιγόκερως

Νύχτα Χριστουγέννων

Όμορφη βραδιά με αγαπημένους σας, θα είναι γεμάτη ζεστασιά, χαρά και την αίσθηση της σταθερότητας των σχέσεων. Είτε οι αγαπημένοι είναι η ίδια η οικογένεια, είτε είναι ο σύντροφός σας, είτε λίγοι εκλεκτοί φίλοι, θα αισθανθείτε πολύ καλά και θα απολαύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα. Αν πάλι είστε μόνοι, τότε θα επιδιώξετε να βρεθείτε σε φιλικό περιβάλλον, αναζητώντας την οικειότητα που σας λείπει.

Πανσέληνος

Λίγο εκρηκτική η περίοδος αυτή, σας οδηγεί σε μία δογματική ή κυριαρχική συμπεριφορά και ενδέχεται να πληγώσετε το ταίρι σας. Μην αντιδράσετε άμεσα σε ό,τι σας ενοχλεί και κυρίως αποφύγετε να είστε διεκδικητικοί και απόλυτοι.

Υδροχόος

Νύχτα Χριστουγέννων

Σε οικογενειακή ατμόσφαιρα θα επιδιώξετε να περάσετε την εορταστική βραδιά. Αν δεν είστε με την οικογένειά σας, τότε θα επιλέξετε ένα οικείο περιβάλλον για να διασκεδάσετε. Φίλοι και γνωστοί, σας περιβάλλουν και διασκεδάζετε κοντά τους, συζητώντας, χορεύοντας, ή φλερτάροντας. Αποφύγετε τις υπερβολές ή τις διασκεδάσεις που θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρές. Εκείνο που μετρά, είναι η καλή παρέα!

Πανσέληνος

Ένα πρόβλημα στον εργασιακό σας χώρο, σας φορτίζει και σας κουράζει ψυχολογικά. Μην αποθαρρύνεστε, καθώς είναι ήδη γνωστό από το παρελθόν. Αφήστε να κυλήσει ο χρόνος και θα ξεπεραστεί, παρά το έντονο της κατάστασης. Ήδη έχετε εμπειρία στον τρόπο που θα το χειριστείτε. Και μπορείτε να έχετε τελικά τον έλεγχο.

Ιχθείς

Νύχτα Χριστουγέννων

Καθώς αγαπάτε τα αρώματα και τις γεύσεις, πιστεύω η νύχτα αυτή θα είναι ιδανική κοντά σε αγαπημένους σας, αλλά με ένα δείπνο γεμάτο αρώματα και γεύσεις έντονες. Να χαρείτε την εορταστική ατμόσφαιρα διασκεδάζοντας και ξεχνώντας τα προβλήματα του χθες. Ήδη είστε στο τέλος μίας περιόδου μεγάλων αλλαγών, που σας ταλαιπώρησαν. Ένα δώρο στον εαυτό σας λοιπόν, είναι λίγες ώρες ανέμελες, ευχάριστες και ξεχωριστές!

Πανσέληνος

Δεν σας επηρεάζει άμεσα, αντίθετα σας κάνει λίγο πιο ευαίσθητους και δοτικούς με τους αγαπημένους σας. Η ένταση όμως που εισπράττετε από τους οικείους σας, ίσως γίνει αφορμή να αισθανθείτε μετέωροι ή αποσυντονισμένοι.

Καλές και χαρούμενες γιορτές, με λίγα ή πολλά, αλλά κυρίως με ένα χαμόγελο στην ψυχή και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;