Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στο neolaia.gr

O Εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Αθήνας εκφράζει την αισιοδοξία για μια προοδευτική στροφή στη χώρα.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι ένα από τα πλέον δυναμικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του έχει εμπιστευθεί την «ηλεκτρική καρέκλα» του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ως φυσιολογικό επακόλουθο ήρθε η υποψηφιότητά του στη Β’ Αθήνας, προκειμένου να πείσει τους ανθρώπους της γενιάς του και όχι μόνο ότι αφενός αξίζει να ασχολούνται δημιουργικά οι πολίτες με την πολιτική, κι ότι αφετέρου είναι η ώρα για την ανανεωτική αριστερά μαζί με τις απεγκλωβισμένες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Το neolaia απεύθυνε τα ερωτήματά του προς τον κ. Παπαδόπουλο και παρουσιάζει τόσο τις απαντήσεις του σε ό,τι αφορά στο διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου όσο και γενικότερα τις απόψεις του για την πορεία της αριστεράς και του τόπου.

-Κύριε Παπαδόπουλε, έχετε αναλάβει τη θέση ευθύνης του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ. Πώς θα περιγράφατε το ταξίδι ενός νέου ανθρώπου σε ένα νέο κόμμα και μάλιστα μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία;

ΑΠ: Μ’αρέσει που δίνετε χαρακτηριστικά ταξιδιού! Πράγματι η συγκυρία είναι τέτοια που κάνει πολλούς να απορούν πώς γίνεται νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν σε ένα κόμμα και μάλιστα από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του εκπροσώπου τύπου. Πρέπει να σας πω ότι η σχέση μου με το χώρο αυτό είναι βιωματική και αδυνατώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς την καθημερινή ζύμωση ή και αντιπαράθεση γύρω από συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Είναι μια σημαντική θέση,  που σε αναγκάζει να βάζεις σε εντελώς δεύτερη μοίρα την προσωπική σου ζωή, διότι επιβάλλει ατέλειωτες ώρες εργασίας, καθημερινό διάβασμα, αλλά και επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους. Από την άλλη είναι ένα στοίχημα για μένα να ανταποκρίνομαι καθημερινά στην εμπιστοσύνη που μου δείχνει όχι μόνο ο Φώτης Κουβέλης, αλλά ολόκληρος ο χώρος.

– Πόσο ισχυρές μπορεί να αποδειχτούν οι εκφρασμένες αντιστάσεις της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το δικομματισμό, αν η λαϊκή εντολή είναι διαφορετική;

ΑΠ: Η ΔΗΜΑΡ δεν λέει όχι από κάποια δογματική αντίληψη αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών διαφωνιών. Λέει, όμως, ναι στις συνεργασίες υπό την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν την αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την ευρωζώνη σε συνδυασμό με την προσπάθεια για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Εμείς αγωνιζόμαστε για να στρίψει το τιμόνι της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση και όχι για να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές που έχουν οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία στα σημερινά αδιέξοδα.

– Πιστεύεται ότι μπορεί να στοιχίσει εκλογικά στη ΔΗΜΑΡ η απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία έστω στις μονοεδρικές και πως αντιλαμβάνεστε το μέλλον της αριστεράς;

ΑΠ: Το μέλλον της αριστεράς θα είναι ευοίωνο αν ξεφύγει από τις σταθερές του παρελθόντος και από την επιμονή της στο δογματισμό και την καταγγελία και προσαρμόσει το λόγο της στις ανάγκες του σήμερα. Η ΔΗΜΑΡ κατά τη γνώμη μας δεν είναι άλλο ένα κόμμα της αριστεράς, αλλά ένα άλλο κόμμα της αριστεράς! Ένα κόμμα που δεν πετάει πέτρες στο σύστημα, που έχει ως βασικό εργαλείο το ρεαλισμό και την κοινή λογική. Σε ότι αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι, μετά και τις τελευταίες θέσεις του κ. Τσίπρα, φαντάζομαι ότι ο καταλληλότερος να απαντήσει είναι ο κ. Καμμένος και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

– Πως μπορεί να συμβάλλει ο Φώτης Κουβέλης ως επικεφαλής της ανανεωτικής αριστεράς στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και στην υπέρβαση των αδιεξόδων της χώρας;

ΑΠ: Η σημαντικότερη συμβολή της ΔΗΜΑΡ είναι οι θέσεις και οι ρεαλιστικές λύσεις που έχει καταθέσει στην κρίση του ελληνικού λαού. Αν δεν πούμε την αλήθεια, αν δεν συγκρουστούμε με κατεστημένες νοοτροπίες και συντεχνίες, αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και αν δεν διορθώσουμε τις παθογένειες του δημοσίου και του πολιτικού συστήματος, φοβάμαι ότι δεν θα δούμε φως στο τούνελ.

– Για ποιους λόγους καλείτε τους ψηφοφόρους της Β´ Αθήνας που θα στηρίξουν τη ΔΗΜΑΡ να σας εμπιστευθούν μια θέση στο κοινοβούλιο;

ΑΠ: Η πρόσκληση που απευθύνω προσωπικά είναι να εμπιστευθούν τη Δημοκρατική Αριστερά και το πρόγραμμά της. Από κει και πέρα το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ έχει μια σειρά από έμπειρα, ικανά, αλλά  και νέα στελέχη που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα είμαι περήφανος που βρίσκομαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με στελέχη που έχουν ξεχωριστή αντιδικτατορική δράση, σημαντική επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών είναι ο Φώτης Κουβέλης.

– Ποιο είναι το μήνυμα σας στους νέους ανθρώπους εν μέσω κρίσης κι εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου;

ΑΠ: Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συμμετοχή. Αντιλαμβάνομαι την οργή τους, την απαισιοδοξία τους, αλλά θέλω να τους πω ότι η μούντζα, η αποχή και η ισοπεδωτική λογική δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή. Να μεταφέρουν την οργή τους στην κάλπη και να στηρίξουν δυνάμεις που δεν τους χαϊδεύουν αυτιά, που δεν τους υπόσχονται μαγικές λύσεις και βεβαίως δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Εκτιμώ ότι μια τέτοια δύναμη είναι η Δημοκρατική Αριστερά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;