Απόψεις | Αλλάζοντας το νοήμα των Χριστουγέννων

Η επόμενη των Χριστουγέννων είναι συνήθως μια ήρεμη μέρα. Τόσο που με έκανε να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου, πράγμα σπάνιο για τις υπόλοιπες μέρες. Συνειδητοποίησα ξαφνικά πόσο γρήγορα ήρθαν οι γιορτές, πως αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ δεν τις καταλάβαμε και πολύ. (Ιδέα για άλλο άρθρο αυτό).

Παρά την οικονομική κρίση όμως και το γενικότερο κούρεμα, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με την απαραίτητη φλική/οικογενειακή συγκέντρωση.

Ανήκω στην κατηγορία (πλειοψηφία ίσως) αυτών που δεν είναι του εθιμοτυπικού. Λίγο πολύ το θεωρείς βαρετό. Έρχονται όμως στιγμές που αντιλαμβάνεσαι πως όσο και να χειροτερεύουν τα πράγματα, είναι καλό να νιώθεις πως έχεις πάντα κάποιους κοντά σου. Τα χρήματα πάνε κι έρχονται. Οι φίλοι και η οικογένεια μένουν. (Και ο σκύλος).

Αν λοιπόν πρέπει να κρατήσουμε επιτέλους κάτι από τα Χριστούγεννα, δεν είναι φυσικά η μανία καταναλωτισμού που μας πιάνει, αλλά η ανάγκη να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί ακόμα και όταν κάνεις ένα δώρο στον άλλον, δεν έχει σημασία το αντικείμενο, αλλά η χειρονομία και τα συναισθήματα.

Ας βγει και κάτι καλό από την παλιοκρίση λοιπόν. Καιρός δεν είναι; 🙂

* Η υπογράφουσα κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα μετά το άδειασμα του τραπεζικού της λογαριασμού τις προηγούμενες δυο εβδομάδες.
** Η υπογράφουσα δεν νιώθει τύψεις για το παραπάνω άδειασμα, μιας και τα μισά χρήματα διατέθηκαν στην αγορά δώρων και μάλιστα πετυχημένων.
*** Η υπογράφουσα νιώθει τύψεις για το παραπάνω άδειασμα, μιας και τα (άλλα) μισά χρήματα διατέθηκαν για δώρα στον εαυτό της 😛

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;