Global Entrepreneurship Week | Από 18 Νοεμβρίου!

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας είναι η μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου της καινοτομίας και δημιουργοί θέσεων εργασίας που θα θέσουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που φέρνουν ιδέες για τη ζωή, ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και την επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδος σε κάθε Νοέμβριο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας [GEW] εμπνέει τους ανθρώπους παντού μέσω των τοπικών, εθνικών και παγκόσμιων δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους ειδικά της καινοτομίας. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μεγάλης κλίμακας αγώνες και εκδηλώσεις για φιλικές συγκεντρώσεις, δικτύωση, σύνδεση των συμμετεχόντων με πιθανούς συνεργάτες, συμβούλους, ακόμη και οι επενδυτές και την εισαγωγή τους σε νέες δυνατότητες και συναρπαστικές ευκαιρίες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2008, που ξεκίνησε από τον πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και τον Carl Schramm, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος του Ewing Marion Kauffman Foundation. Από τότε, έχει αυξηθεί σε 115 χώρες, με περίπου 24.000 οργανισμούς-εταίρους, που σχεδιάζουν περισσότερες από 37.000 δραστηριότητες με συνολική σημμετοχή που ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια άτομα. Με τόσες πολλές νέες θέσεις εργασίας που προέρχονται από τις επιχειρήσεις κάτω των πέντε ετών, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο ψάχνουν για την αναζωογόνηση των οικονομιών τους, εστιάζοντας στους τρόπους για την τόνωση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας βοηθά το επιχειρηματικό οικοσύστημα σε αυτές τις χώρες και απολαμβάνει τη συμμετοχή και την υποστήριξη των προέδρων και πρωθυπουργών σε όλες τις ηπείρους, μεταξύ των οποίων: τον Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (ΗΠΑ), τον Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (Ηνωμένο Βασίλειο), τον Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου (Ισραήλ), και επικεντρώνεται στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Αλλά GEW είναι κάτι περισσότερο από μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υποστηρίζονται από τους παγκόσμιους ηγέτες και διάσημους επιχειρηματίες. Είναι απελευθέρωση για τις ιδέες και κάνει ό, τι χρειάζεται για να τις φέρει στη ζωή.Υποστηρίζει την επισήμανση των ευκαιριών, την ανάληψη κινδύνων, την επίλυση προβλημάτων, είναι δημιουργική, με βάση τις συνδέσεις και τη μάθηση και εξετάζει τόσο αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος από την επιτυχία όσο και από την αποτυχία, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένας δρόμος προς την επιτυχία.

Στην Ελλάδα για το 2011, η οργάνωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας θα γίνει από τους: AIESEC Greece, BEST, EESTEC, ESN, JADE, IEEE, ΚΕΑΝ και υπό την αιγίδα του ΕΣΥΝΕ και της Γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς.

Η ελληνική εβδομάδα επιχειρηματικότητας με μότο «Νεανική Επιχειρηματικότητα ως αντίδοτο στην νεανική ανεργία» εστιάζει όχι μόνο στο να ευαισθητοποιήσει τους νέους και την κοινωνία γύρω από τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, αλλά και να φέρει σε επαφή ανθρώπους με όραμα, μεράκι και όρεξη να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο ή να οδηγήσουν την υπάρχουσα επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε νέα πεδία, εξελίσοντάς την.

Η G.E.W. θα ξεκινήσει στις 18 Νοέμβρη στα γραφεία του Ευρωπαικού κοινοβουλίου στο Σύνταγμα και θα συνεχιστεί στις 26-27 στο κτήριο Μελίνα Μερκούρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;