Λίμνη Μπελέτσι: Ένας άγνωστος παράδεισος, δίπλα μας! [photos]

Δεν είναι υπερβολή να σας πω πως μόλις ένας στους δέκα Αθηναίους γνωρίζει τη λίμνη Μπελέτσι! Αν μάλιστα ψάξουμε να βρούμε πόσοι είναι αυτοί που την έχουν επισκεφτεί τότε …βραδιάσαμε!

Η λίμνη βρίσκεται στη ανατολική πλευρά της Πάρνηθας.

Η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορείτε να πάτε και από την Εθνική Οδό αλλά δεν σας το προτείνουμε! Εξάλλου έτσι θα γλυτώσετε και τα διόδια! Ξεκινήστε λοιπόν από την Τατοϊου μέχρι την Δεκελείας, στρίψτε στην οδό Αγίας Τριάδας και στρίψτε αριστερά στην Κίρκης. Και μιας και κατέχετε το άθλημα, δώστε σε ένα online χάρτη Kirkis, Afidnes και θα το βρείτε άααααανετα!

Μία διαδρομή μέσα στο δρυμό της Πάρνηθας που μόλις την ολοκληρώσετε πιθανόν να θέλετε να την ξανακάνετε! Είναι απίστευτη η φύση που θα συναντήσετε πηγαίνοντας προς τη λίμνη Μπελέτσι που μάλλον πήρε αυτό το όνομα από μία κοντινή κορυφή. Βρίσκεται κρυμένη στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στον οικισμό της Ιπποκράτειου Πολιτείας (άλλη μία αμαρτωλή περίπτωση) και κοντά στην ξακουστή εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Ονομάζεται επίσης και λίμνη Κιθάρα λόγω του σχήματός της αφού αν την κοιτάξετε από ψηλά – αν δεν έχετε δικό σας ελικόπτερο δείτε την μέσω google earth,Bing, ovi maps κλπ – μοιάζει με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο… Διαβάζοντας για την ιστορία της μάθαμε πολλά και σημαντικά. Η λίμνη οφείλει τη δημιουργία της από ένα λάθος! Όταν στην δεκαετία του ’70 φτιάχνονταν οι υποδομές της περιοχής κλείστηκαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες! Η επιφάνεια της λίμνης είναι περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ το βάθος της είναι σε μερικά σημεία έως και πέντε μέτρα. Μέσα σε αυτή υπάρχουν χελώνες, ψάρια μικρά και μεγάλα – πήρε το μάτι μου κι έναν κυπρίνο αν δεν κάνω λάθος – και αρκετές πάπιες. Στις όχθες της υπάρχει επίσης και ένα μεγάλο συρματοπλεγμένο κλουβί με 5-6 ελαφάκια – αυτά που ζούν στην Πάρνηθα και έχουν καταπληκτικό χρώμα.

Απολαύστε τις φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο!

[nggallery id=60]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;