Τα αυτοκίνητα των εγχώριων σταρ!

Πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων βγαλμένα από χολιγουντιανές ταινίες, από πίστες τις Formula 1 ή από τις πιο τρελές φαντασιώσεις κάποιων ανθρώπων. Αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και προκαλούν δέος, που στο πέρασμά τους αφήνουν εκστασιασμένα βλέμματα και κάπου μια αίσθηση ζήλειας. Αυτοκίνητα που η απόκτηση τους ισοδυναμεί με πολλές χιλιάδες ευρώ. Για πολλούς διάσημους Έλληνες όμως αποτελούν απλά άλλο ένα απόκτημα για την μεγάλη συλλογή τους…

Μίλα μου για… Ferrari

Παιδική φαντασίωση αποτελεί για τον Γιούρκα Σειταρίδη η απόκτηση του πρώτου του αμαξιού. Πιστεύει ότι οι Ferrari είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο και γι’ αυτό απέκτησε μια F430 και μάλιστα στο χαρακτηριστικό της κόκκινο χρώμα. Και η λατρεία του για τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν σταματά εδώ, καθώς δεν άργησε να αποκτήσει και μια Lamborghini Murcielago σε χρώμα μολυβί και η τιμή της είναι (κρατηθείτε!!) 400.000 ευρώ. Γνωστότερος όλων για την αγάπη του στις Lamborghini ο επιχειρηματίας Σέρρος Μύρτας, ο οποίος έχει αλλάξει μέχρι σήμερα αρκετά μοντέλα της συγκεκριμένης μάρκας. Αυτή την περίοδο οδηγεί μια κάμπριο κίτρινου χρώματος. Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε εδώ και την Ferrari 340 που του ανήκει σε γκρι χρώμα και η αξία της φτάνει τις 250.000 ευρώ. Σε αυτούς που διαθέτουν το γρήγορο και εντυπωσιακό αυτοκίνητο συγκαταλέγονται ο εφοπλιστής Γιώργος Μεϊμέτης, που οδηγεί μια κάμπριο, ο επιχειρηματίας Βασίλης Φειδάκης, αλλά και ο γιος του μεγαλοεφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργος. Ferrari, με την οποία ωστόσο έχουμε να τον δούμε πολύ καιρό, έχει και ο σύζυγος της Δέσποινας Βανδή, Ντέμης Νικολαϊδης.

Τζιπ για τζιπ

Πολλοί θα βιαστούν να πουν ότι οι πόλεις δεν είναι κατάλληλες για αμάξια τύπου τζιπ, πολλοί ακόμα θα βιαστούν να χλευάσουν την ιδέα του να κυκλοφορεί ένα τέτοιο αμάξι στην Αθήνα. Η πραγματικότητα όμως θα τους διαψεύσει διότι πολλά τα παραδείγματα. Η Σάσα Μπάστα καβαλάει κράσπεδα με το Jeep Hummer, το οποίο είναι ένα από τα πολλά αμάξια που διαθέτει και δεν χρειάστηκε να ξοδέψει 60.000 ευρώ καθώς της το έκανα δώρο!. Εκτός από της Σάσας, ελάχιστα είναι τα Η3 που κυκλοφορούν στην Αθήνα μεταξύ των οποίων κι αυτό που οδηγεί πλέον η Στέλλα Μπεζαντάκου αλλά και του νεαρού επιχειρηματία Τζώτζου Γιγουρτάκη. Εμμονή με τα μεγάλα αυτοκίνητα έχουν πολλοί, καθώς με Grand Cherokee κυκλοφορούν μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη, η Εύη Αδάμ, ο Νικόλας Αγούδημος και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Προφανώς οι οικονομική τους κατάσταση τους επιτρέπει να διαθέσουν έως και 70.000 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο Γιώργος Λύρας κυκλοφορεί με ένα μαύρο Cayenne S, όπως και η Ελένη Μενεγάκη . Το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου λέγεται πως έκανε δώρο η δημοφιλής τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου στον αγαπημένο της Τόνι Μαυρίδη. Η αξία του συγκεκριμένου μοντέλου φτάνει τις 110.000 ευρώ .Ο Γιάννης Πλούταρχος δεν θεωρεί προφανώς την οδήγηση ενός θηριώδους αμαξιού στην Αθήνα ταλαιπωρία και γι’ αυτό εκτός από την Mercedes SL500 Roadster που διαθέτει (με αξία 50.000 ευρώ), κυκλοφορεί και με μια MBWx5 αξίας 60.000 ευρώ .

Το αυτοκίνητο μου είναι του Μποντ, του Τζέιμς Μποντ!

Υπάρχουν αμάξια που αγοραστική τους αξία και η απήχηση έχει διαμορφωθεί μέσα από κινηματογραφικές επιτυχίες και διάσημους πρωταγωνιστές. Ίσως οι αγοραστές τους να έχουν παρασυρθεί πιο πολύ από αυτό παρά από τα χαρακτηριστηκά του μοντέλου. Ο Νίκος Βέρτης, πριν από μερικούς μήνες, εντυπωσίασε τους θαμώνες γνωστού καφέ στην Γλυφάδα όταν τον είδαν να παρκάρει την ολοκαίνουρια μαύρη Aston Martin Vintage 007. Ο δημοφιλής τραγουδιστής επέλεξε τη sport coupe έκδοση. Μάλιστα, λέγεται πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν δώρο του επιχειρηματία του «Ρosidonio» Βασίλη Κοντόπουλου και του στοίχισε 200.000 ευρώ. Η Δήμητρα Ματσούκα, μην σας φαίνεται περίεργο, κυκλοφορεί και αυτή με Aston Martin, καθώς της την έχει παραχωρήσει ο αγαπημένος της Αχιλλέας Βιγκόπουλος για τις μετακινήσεις της.

Συλλεκτικά κομμάτια

Το πάθος για τα αυτοκίνητα έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες να αναζητήσουν ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων ή απλά να αποκτήσουν παραπάνω από ένα τετράτροχα για τις μετακινήσεις τους. Μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που διαθέτουν Rolls Royce είναι ο Λάκης Γαβαλάς. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση καθώς η αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι 390.000 ευρώ. Άλλο ένα κομμάτι της συλλογής του με τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι το χειροποίητο μοντέλο Bentley Arraye 6.760 κυβικών και χρώματος ασημί και του κοστισε 300.000 ευρώ. Μια Bentley έχει στην κατοχή του και ο εφοπλιστής Νικόλας Μαδιάς, ενώ o επιχειρηματίας Νίκος Βαρβέρης κυκλοφορεί με μια μαύρη κάμπριο Continental GTC που το κόστος ανέρχεται στις 250.000 ευρώ. Συλλεκτικό μοντέλο της εν λόγω μάρκας διαθέτει τέλος και ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης, που έχει στην κατοχή του πολύ μεγάλο αριθμό συλλεκτικών αυτοκινήτων. Το τελευταίο απόκτημα του Νότη Σφακιανάκη ανάμεσα στα 5 πολυτελή αυτοκίνητα που διαθέτει είναι μία ασημί διθέσια Corvette Coupe μοντέλο του 2005, η οποία του στοίχισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 100.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου, αν και ο ίδιος δεν δηλώνει λάτρης της ταχύτητας. Ο μεγαλοξενοδόχος Σπύρος Διβάνης έδωσε από την περιουσία του 270.000 ευρώ για να αποκτήσει την GT Continental, ενώ με το ίδιο ακριβώς μοντέλο κινείται και το ζεύγος Παύλου και Τζίνας Βαρδινογιάννη. Ακόμη πιο ακριβή είναι αυτή του ιδιοκτήτη του «Ιατρικού Κέντρου» Βασίλη Αποστολόπουλου. Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν μαζί με τη σύζυγό του Ρόη τους είδαν να καταφθάνουν σε γνωστό κοσμικό πάρτι με την ασημί χειροποίητη Βentley αξίας 350.000 ευρώ .

«Έχω και Porsche, πάμε μια βόλτα;»

Πάντως, η Porsche έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις μεταξύ των επωνύμων! Και θα δεις αρκετά συχνά ένα από τα μοντέλα της να λιάζονται έξω από τις καφετέριες του Κολωνακίου ή στο κέντρο της Γλυφάδας. Ο Άρης Βωβός ήταν ο πρώτος Έλληνας που αγόρασε Porsche Carrera GT. Το εν λόγω μοντέλο υπολογίζεται ότι διαθέτουν μόλις 225 άτομα σε όλη την υφήλιο και αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η τιμή του φτάνει τις 750.000 ευρώ. Ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης πλήρωσε 200.000 ευρώ για ν’ αποκτήσει μια Porsche Carrera 911 turbo σκούρου μπλε χρώματος. Στην μεγάλη λίστα με τα αυτοκίνητα αυτά ανήκει και η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση αγόρασε πριν από έναν περίπου χρόνο με 230.000 ευρώ μια λευκή Porsche 997 turbo cabrio. Η Πέγκυ Ζήνα, εκτός από το μαύρο Cayenne S που διαθέτει, θέλησε ν’ αποκτήσει και κάτι ξεχωριστό. Έτσι διάλεξε μια μαύρη και γυαλιστερή Porsche Cayman που τις αφαίρεσε από το πορτοφόλι της 80.000. Με μια μπορντό Porsche Boxster κυκλοφορεί στην παραλιακή ο Κώστας Σόμμερ, γνωστός λάτρης της ταχύτητας και των σπορ αυτοκινήτων που δεν διστάζει να δώσει 90.000 για να αποκτήσει ένα από αυτά. Με μια Porsche Boxster μαύρου χρώματος αντικατέστησε η Νατάσα Θεοδωρίδου τη μαύρη Carrera 997 που διέθετε ενώ ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Φουστάνος, κυκλοφορεί με μια ασημί Carrera. Κάτοχος Porsche είναι πλέον και ο Διονύσης Μακρής, που αγόρασε μια Boxster έναντι ενώ το πολύ γνωστό μοντέλο διαθέτει και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Μπασινάς. Ένα Porsche Cayenne έχει στην κατοχή του και το ζεύγος Μάκη Σεργιάτου – Αλεξάνδρας Καπελετζή.

Συντάκτρια: Artemaki

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;