Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι υπήρχαν τρία διαφορετικά είδη Τυραννόσαυρων
Επιστήμονες μελέτησαν σκελετικά απολιθώματα από Τυραννόσαυρους και βρήκαν τέτοιες διαφορές ώστε να τους κάνουν να υποστηρίξουν πως δεν υπήρχε μόνο ο T.rex, αλλά και άλλα είδη.

Νέες μελέτες έχουν δει το φως της δημοσιότητα που αφορούν τους δεινόσαυρους και, πιο συγκεκριμένα, τους Τυραννόσαυρους. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, δεν υπήρξε ένας και μοναδικός Τυραννόσαυρος στην οικογένεια των τρομερών αυτών δεινοσαύρων, αλλά πιθανώς δύο συγγενικά είδη.

Δηλαδή, πέρα από τον Τyrannosaurus Rex, γνωστός και ως T.rex,  οι ερευνητές έκαναν μια ενδελεχή ανατομική σύγκριση στα έως τώρα σκελετικά απολιθώματα που έχουν βρεθεί. Από τις μελέτες τους, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα απολιθώματα παραπέμπουν σε τρία διαφορετικά είδη.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, εντοπίστηκαν διαφορές στο μηριαίο οστό, σε άλλα οστά και στα δόντια, οι οποίες δείχνουν ότι πιθανότατα τα βιβλία της παλαιοντολογίας να πρέπει να αναθεωρηθούν, ώστε ο T.rex να κατηγοριοποιηθεί ξανά ως τρία ξεχωριστά είδη. Μέχρι σήμερα ο T.rex αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο είδος της ομάδας των Τυραννόσαυρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Γκρέγκορι Πολ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας “Evolutionary Biology”. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα απολιθώματα από 37 Τυραννόσαυρους που έχουν ανακαλυφθεί στη Βόρεια Αμερική σε διάφορα γεωλογικά στρώματα, επομένως φαίνεται να προέρχονται από διαφορετικές εποχές.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων αναφέρουν ότι οι παρατηρούμενες ανατομικές διαφορές δεν οφείλονται στο διαφορετικό φύλο ή στη διαφορετική ηλικία των δεινόσαυρων, αλλά στο ότι οι Τυραννόσαυροι εξελίχθηκαν σταδιακά από έναν κοινό πρόγονο και στην πορεία του χρόνου διαφοροποιήθηκαν. Μάλιστα, διαφοροποιήθηκαν τόσο που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ξεχωριστά είδη του ίδιου γένους .

Η νέα ανάλυση αναφέρει ότι πέρα από τον T.rex, υπήρξαν ο “αυτοκρατορικός” Tyrannosaurus imperator και ο πιο “θηλυκός” Tyrannosaurus regina. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η παρατηρούμενη ποικιλομορφία στα απολιθώματα να οφείλεται σε ακραίες ατομικές διαφορές του ίδιου του T.rex ή σε σεξουαλικό διμορφισμό, δηλαδή ανατομικές διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών, παρά σε διαφορετικά εξελικτικά είδη.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;