Μαρία Κίτσου: «Ρόλος ζωής για μένα» η Ξένια στο «Να με λες μαμά»
Μαρία Κίτσου: Είμαι πολύ τυχερή για το ρόλο, γιατί έχω να περάσω σημαντικά μηνύματα

Η Μαρία Κίτσου στο νέο τηλεοπτικό της εγχείρημα, το «Nα με λες μαμά» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, τη μίνι, κοινωνική δραματική σειρά η οποία θα προβληθεί από τον Alpha, υποδύεται τη Ξένια, μια γυναίκα που ανταποκρίνεται στις σιωπηλές κραυγές για βοήθεια ενός κακοποιημένου κοριτσιού. Η «Super Κατερίνα» βρέθηκε στα γυρίσματα της σειράς και παρουσίασε ένα πλήρες ρεπορτάζ (και με δηλώσεις από το κανάλι ArtTv) του σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλου, των πρωταγωνιστών Μαρίας ΚίτσουΕλένης ΚοκκίδουΔήμητρας Βλαγκοπούλου αλλά και της μικρής Ναυσικάς Κόκοτα η οποία υποδύεται τη μικρή Ιωάννα, έναν ρόλο εξαιρετικά απαιτητικό.

Το «Nα με λες μαμά» είναι «μια μίνι σειρά, δραματική που έχει σχέση με την παιδική κακοποίηση» επισημαίνει ο σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος. «Ήταν πρόκληση και για εμένα αλλά ήθελα να το κάνω, γιατί ήταν το θέμα πολύ ισχυρό».

Μαρία Κίτσου: Είμαι πολύ τυχερή για το ρόλο, γιατί έχω να περάσω σημαντικά μηνύματα

Ο ρόλος της Ξένιας είναι… «ρόλος ζωής» λέει η Μαρία Κίτσου . «Το «Να με λες μαμά»  αφορά στη παιδική κακοποίηση, ένα φλέγον ζήτημα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά παιδιά που κακοποιούνται με πολλούς τρόπους ψυχολογικά, σωματικά, συναισθηματικά, σεξουαλικά. Η σειρά μας φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια αυτό το ζήτημα».

«Ο ρόλος που υποδύομαι (σ.σ. της Ξένιας) είναι μιας επιστήμονα, μιας ορνιθολόγου, η οποία, σε μια εκδρομή ενός σχολείου, διαπιστώνει ένα «ιδιαίτερο» κοριτσάκι το οποίο, τυχαία μετά το συναντά, και καταλαβαίνει ότι κακοποιείται. Κάνει τα πάντα κατόπιν, ψάχνει στις τοπικές αρχές, στην αστυνομία, στη δασκάλα της που είχε κάνει μια καταγγελία και διαπιστώνει ότι υπάρχουν κλειστές πόρτες, αποσιωπήσεις. Αυτή είναι η κατάσταση. Και παίρνει την τρομερή απόφαση: να πάρει το παιδί ,να το απαγάγει, για να το σώσει. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος, γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος να ενδιαφέρεται. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και πολύ τυχερή που έχω αυτό ρόλο, γιατί έχω να περάσω σημαντικά μηνύματα».

 «Υποδύομαι τη Χρύσα, τη μητέρα της μικρής Ιωάννας» αναφέρει η τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου«Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία βρίσκεται σε μία τοξική κακοποιητική σχέση η ίδια και εξ αιτίας της βίας που έχει υποστεί στη ζωή της, επειδή δεν υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο, αναπαράγει αυτή τη βία στο παιδί της».

Ελένη Κοκκίδου: Το «Να με λες μαμά» ήταν ένα δώρο για μένα

«Το «Να με λες μαμά» ήταν ένα δώρο για μένα», όπως και «το να λάβω μέρος σε μία δραματική σειρά» υπογραμμίζει η Ελένη Κοκκίδου«Η σειρά έχει πολύ σπουδαίο καστ. Ο ρόλος μου (της Αγγέλας) είναι μιας γυναίκας η οποία πήγε στη φυλακή. Λόγω αυτής της φυλάκισης στερήθηκε την κόρη της, την οποία υιοθέτησε ένα ζευγάρι πλούσιων ανθρώπων». Στη συνέχεια «προτίμησε να μην την ξαναδεί ποτέ για να μην της αναστατώσει τη ζωή». Το θέμα της σειράς «είναι σύγχρονο, τόσο καθημερινό. Είμαι συγκλονισμένη γιατί αυτά γινόντουσαν πάντα και θα γίνονται πάντα, γιατί γίνονται κρυφά».

«Ως κορίτσι υπήρχαν άντρες που με έπιαναν σε μέρη που απαγορεύεται μέσα στο τρόλεϊ και στο λεωφορείο και στο δρόμο μου μιλούσαν αισχρά για το σώμα μου. Ήμουν από μια οικογένεια που δε μου είχε μάθει να αντιδρώ, ήμουν ευγενής». 

«Μπήκα στην εντατική κι όταν συνήλθα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν βγήκα ήταν τι έκανα στους γονείς μου, τι θα μπορούσαν οι άνθρωποι να ζήσουν εάν εγώ πέθαινα». 

Ναυσικά Κόκοτα: Η Μαρία (Κίτσου) είναι η καλή μου μάγισσα

«Νιώθω πολύ ωραία. Είναι η πρώτη μου εμπειρία. Ήθελα πολύ να έχω αυτό το ρόλο και τα κατάφερα» αναφέρει η Ναυσικά Κόκοτα, η οποία υποδύεται τη μικρή Ιωάννα. «Αυτή η δουλειά είναι πρωτόγνωρη για μένα, δεν το έχω ξανακάνει. Και με την παιδική μου φαντασία το βλέπω λες και είναι ένα δραματικό παραμύθι. Και μέσα σε αυτό παίζουν αγαπημένοι μου ηθοποιοί, όπως το Μαράκι μου (σ.σ. Μαρία Κίτσου). Εγώ είμαι η ηλιαχτίδα της κι εκείνη είναι η καλή μου μάγισσα που με έχει μαγέψει με την γοητεία της, την ευγένειά της, την καλοσύνη της , την αγάπη της. Χαίρομαι πολύ που παίζω μαζί της, την έβλεπα πολύ στην τηλεόραση κι έλεγα στη μαμά «πότε θα τη δούμε από κοντά;». 

«Την Ελένη Κοκκίδου την έβλεπα από μικρό παιδί στην τηλεόραση στη Μουρμούρα στον Alpha και είναι σαν τη μαγική μου νεράιδα που με συμβουλεύει, με καθοδηγεί».

Στο ρόλο με βοηθάει η Φιλαρέτη (σ.σ. Κομνηνού), η Ελβίρα, που είναι η βασίλισσα του καστ μας, είναι η αριστοκρατική μου γιαγιά που την αγαπώ πολύ.

Μιλώντας για το ρόλο της εξηγεί ότι… «είμαι η μικρή Ιωάννα που προσπαθεί να βρει την αγάπη και θέλει μια οικογένεια που να την αγαπάει. Τους ανακατεύει όλους προσπαθώντας να βρει την αγάπη… Οι συμμαθητές μου, μου λένε «πώς είναι στα γυρίσματα; πώς τα καταφέρνεις;» Προσπαθώ και τα κάνω όλα» απαντά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
63'
0 - 0
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;