Καιρός: Ζέστη και σκόνη σε όλη τη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο
Προ των πυλών βρίσκεται ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα

Πρωτόγνωρες εικόνες, σαν αυτές που ζήσαμε πριν από περίπου ένα μήνα, αναμένεται να ξαναδούμε στη χώρα μας από αύριο, Πέμπτη (16/05) και μέχρι τέλος της εβδομάδας, καθώς o καιρός ξεκινά με μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Αφρικής, με τον υδράργυρο να “σκαρφαλώνει” πάνω από τους 30 βαθμούς, στο πρώτο κύμα ζέστης για φέτος.

Όλα αυτά εξαιτίας του υποτροπικού αεροχείμαρρου που φέρνει μαζί του σκόνη και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, οι συγκεντρώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, ωστόσο οι ποσότητες σκόνης αυτό το διήμερο, συγκρινόμενες με το προηγούμενο επεισόδιο, θα είναι μικρότερες, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη).

Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην τρομάζουν με την εξειδικευμένη μετεωρολογική ορολογία, όπως η λέξη αεροχείμαρρος, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα που ανέκαθεν μετέφερε τις θερμές μάζες και τη σκόνη.

Hδη από σήμερα το πρωί της Τετάρτης, παρατηρούνται υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας από χθες από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα και προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Στο βίντεο παρουσιάζονται η εξέλιξη της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη θάλασσας, επίπεδο όπου μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών, και η συγκέντρωση της σκόνης χαμηλά στην ατμόσφαιρα όπως προβλέπονται από τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του meteo.gr μέχρι τη Δευτέρα 20/5.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;